(FOTO I VIDEO) DIRLJIVO: Preko Fejsbuka pronašla sestru koja je brinula o njoj pre skoro 40 godina
Foto: Facebook

Ceo život zahvalna nepoznatoj ženi

(FOTO I VIDEO) DIRLJIVO: Preko Fejsbuka pronašla sestru koja je brinula o njoj pre skoro 40 godina

Žena -
Skarpinati je bila stara 3 meseca kada je dobila teške opekotine jer je pala na parni osveživač vazduha. Završila je u bolnici gde je fotograf snimio crno-belu fotografiju koja je objavljena u izveštaju bolnice Albany Medical Center 1977. godine

Amanda Skarpinati je kao beba preživela teške opekline. Tada je u bolnici snimljena u naručju medicinske sestre koja ju je tešila. Posle 38 godina ta beba, a sada žena je pronašla sestru koja joj je pomagala.

Skarpinati je bila stara 3 meseca kada je pala na parni osveživač vazduha. Završila je u bolnici gde je fotograf Karl Hovard snimio crno-belu fotografiju koja je objavljena u izveštaju bolnice Albany Medical Center 1977. godine.

Na toj fotografiji se vidi kako mlada medicinska sestra u naručju drži i teši bebu Amandu koja je u zavojima.

Amanda danas radi u gradu Atens u saveznoj državi Njujork. Pokušavala je 20 godina da sazna kako se zove medicinska sestra koja ju je tešila jer ispod fotografije nije bilo njeno ime.

Zahvaljujući Fejsbuku ju je našla i saznala da se zove Suzan Berger.

Suzan je imala 21 godinu i tek je počela da radi kada je snimljena s Amandom u naručju. Danas, završava svoju karijeru takođe u saveznoj državi Njujork.

Nedavno su se srele pred kamerama. Amanda je zahvalila svojoj spasiteljki. Kaže kako je godinama morala da ide na operacije. Često je gledala tu fotografiju i "razgovarala" s njom.

"Sećam se da je Amanda bila jako mirna. Bebe nakon operacije uglavnom spavaju ili plaču, a Amanda je bila mirna i puna poverenja. Velika je privilegija upoznati nekoga koga se sećaš celi život", rekla je Berger, piše Dejli Mejl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track