(FOTO) Manekenki rekli da je predebela, evo kako im je na FB genijalno odbrusila!

Modna indrustrija ubija ženstvenost

(FOTO) Manekenki rekli da je predebela, evo kako im je na FB genijalno odbrusila!

Žena -
U svom Fejsbuk postu napisala je otvoreno pismo svojoj agenciji u kojem je odlučila da stane na kraj nerazumnim zahtevima i posramila ih zbog iskrivljene poruke koju šalju ženama o idealnom telu

Čarli Hauard je model koji nosi konfekcijsku veličinu 34/36. Njena modna agencija rekla joj je da mora da smrša, a ona im je na Fejsu odgovorila da odj..u.

To je, nažalost, česta priča - model kojeg nazivaju predebelim i da traže da smrša. Od nje se očekuje da prihvati kritiku i izgubi koji centimetar na bokovima ako želi da i dalje radi u toj industriji. Međutim, 23-godišnja manekenka Čarki Hauard, koja je visoka 173 centimetara i nosi konfekcijski broj 34/36 odlučila je da im uzvrati udarac.

U svom Fejsbuk postu napisala je otvoreno pismo svojoj agenciji u kojem je odlučila da stane na kraj nerazumnim zahtevima i posramila ih zbog iskrivljene poruke koju šalju ženama o idealnom telu i tako im nabijaju komplekse.

Ovo im je napisala:

Evo jedan veliki odje..e mojoj (sada bivšoj) manekenskoj agenciji koja kaže da sam ja sa svojih 173 cm visine i konfekcijskom veličinom 34-36 (prirodno) "predebela" i previše "izvan forme" da bi radila u modnoj industriji. Više vam neću dopuštati da mi namećete mišljenje o tome što nije u redu s mojim izgledom i šta bi trebalo da promenim da budem "lepa" (poput toga da mora skinuti 2,5 jeb...h cm ) u nadi da će vas to prisiliti da mi nađete poslove.

Odbijam da se osećam posramljeno i uzrujano svakog dana što ne ispunjavam vaše smešne, neodržive standarde lepote, dok vi sedite za svojim stolom celi dan, trpate se slatkišima i olajavate mene i moje prijateljice zbog našeg izgleda. Što nas više silite da mršavimo i budemo sitne, to više dizajneri rade manju odeću da nam odgovara, to više mladih devojaka postaje bolesno... To više nije ono što ja želim da predstavljam.

U slučaju da niste shvatili, ja sam žena. Ja sam ljudsko biće. Ne mogu na čudesan način stanjiti svoje kukove, samo kako bih stala u neki primerni komad odeće i ispunila standarde agencije. Borila sam se sa prirodom dovoljno dugo, jer je moje telo osuđeno da bude "oblo", ali nedavno sam počela da volim svoje telo. Nemam velike grudi, ali moja guza je dobra, a većina mojih klijenata je zadovoljna s time. U svakom slučaju, suočimo se s činjenicama - kad sam imala 47 kilograma, i dalje nisam bila dovoljno vitka za vas. Kad sam bila u teretani pet sati nedeljno i dalje mi niste nalazili poslove. Ironično, ja volim raditi kao model - ljudi koje sam upoznala, mjesta koja sam posjetila, ponosna sam na svoj rad... I dalje ću to biti, ali samo pod mojim uslovima. Moje je psihičko i fizičko zdravlje važnije od broja na vagi, koliko god vi želeli da je to drugačije. Sve dok (i ako) će agencija hteti predstaviti mene, moje telo i ženu koja sam postala, nazovite me".

Here's a big FUCK YOU to my (now ex) model agency, for saying that at 5"8 tall and a UK size 6-8 (naturally), I'm "too...

Posted by Charli Howard on уторак 13. октобар 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track