HVALA BOGU PA SE VREME PROMENILO: Ovi starinski saveti za izlaske su neverovatni!
Foto: Allday

Nekadašnji bonton

HVALA BOGU PA SE VREME PROMENILO: Ovi starinski saveti za izlaske su neverovatni!

Žena -
Jednom sam poznavao čoveka koji je rekao da za njega postoje dva tipa žena - one koje su civilizovane i one koje nose minđuše

Prešli smo dug put od dana kada su postojala etiketirana pravila za žene, da ne smeju da jedu sir na večeri ili da ne smeju da nose minđuše jer je to vulgarno!1. Nikad ne nosi minđuše!

"Jednom sam poznavao čoveka koji je rekao da za njega postoje dva tipa žena - one koje su civilizovane i one koje nose minđuše." San Francisko novine, Nedelja, Septembar4 22, 1912.U 1912., navodno, ništa nije bilo vulgarnije od žene koja nosi par minđuša. Danas možemo da mislimo o stvarima koje su mnogo, mnogo gore od toga.

2. Dame, ne jedite sir!

"Dame ne jedu sir na zabavama" Lepota i Zdravlje, Fransid Stivens 1889.Koja je poenta dobre večere, ako ne možete da se najedete bria i kozjeg sira?

3. Usudite se da budete smešni!

"Ne dozvolite sebi da se šalite sa drugarima - ovo ume da preraste u sarkazam, što je loša navika za jezik." Kako biti dama, 1850. godinaNavodno, ljudi u Viktorijanskoj eri mrzeli su humor. I uostalom ko još voli zabavne devojke?

4. Dame, pazite se, on je možda vukodlak!"Nijedna mudra devojka ne bi prihvatila čoveka koji je zaprosio na mesečini, ili neposredno posle obroka. Miškarci nisu tada sasvim pri sebi." Spinster Book, od Mirtl Rid 1901.Prema ovom savetu, svi muškarci u ranim 1900-im bili su vukodlaci.

5. Spelovanje i gramatika su seksi

"Loše pisanje je sramno za damu ili gospodina, i izgleda kao da ste odustali od čitanje i od škole". Vodić za dame kroz savršene manire, 1864.U redu, ovaj savet je sasvim na mestu.

6. Mrzećete svog muža"Dvoje ljudi, koji su snažno vezani ipak počnu da dosađuju jedno drugom i da jedno drugo iritiraju."Sticanje prijatelja i kako da ih zadržimo, Ketrin I. Konvej 1899.Dakle, bez obzira na sve, pretpostavljamo da ćete mrzeti vašu ženu/muža.

7. Niko ne voli plačljivice"Ne ispirajte suzne kanale dnevno. Ako postoji jedna nepodnošljiva stvar onda je to boravak sa hroničnom plačljivicom." Mina Tomas Antrim, 1902.

Prema ovom savetu, "hronična plačljivica" će biti hronično sama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track