DA LI VAM JE OVA DEVOJČICA VULGARNA? Izbačena je iz škole zbog prekratke suknje
Foto: Instagram

Odlučila da se osveti

DA LI VAM JE OVA DEVOJČICA VULGARNA? Izbačena je iz škole zbog prekratke suknje

Žena -
Razočarana učenica s upravom škole je odlučila da se obračuna javnom prozivkom na svom Fejsbuk profilu koja je do sada podeljena skoro 10.000 puta

Koliko su stroga pravila u srednjim školama u Americi još jednom pokazuje primer učenice Keri Burges.

Ona je pre dva dana u školu došla u smeđoj suknji iznad kolena zbog čega ju je nastavnica oterala kući.

Razočarana učenica s upravom škole odlučila je da se obračuna javnom prozivkom na svom Fejsbuk profilu.

"Danas sam došla ovako obučena u školu i naučila sam nešto važno o sebi: "Ja sam ku.va". Dok sam hodala školskim hodnikom, čula sam glas iza sebe. "Suknja ti je prekratka. Bit ćeš suspendovana i napustićeš školu".

Hvala vam gospođo Vuds. Hvala vam što me učite da ako izgledam lepo u školi nije prihvatljivo. Hvala vam što ste mi ukazali na to da ja možda mislim da sam se spremila za čas profesorke Kadet, ali zapravo sam se spremila za izlazak u noćni klub ili javnu kuću. Hvala vam što ste me rasplakali pred prijateljima i školskim kolegama jer niste hteli da me odvedete u stranu i da mi objasnite u čemu je problem", započela je Keri svoju ispovest pa nastavila:

"Ali, s druge strane, ni ja se nisam udostojila da se obučem pristojno danas. Možda nisam u pravu, možda naše društvo nije toliko napredno da podnese sedam centimetara mojih butina. Ovo je patrijarhalno društvo, a ja sam ipak žena. Žena sa butinama, zadnjicom i mozgom. I iznad sam svoje srednje škole, kao i svi ostali učenici. Možda bi bilo bolje kad bi Berfort srednja škola umesto moje suknje uočili svoje nesposobne zaposlene i seksističke vođe", napisala je u svojoj objavi inače odlična učenica i predsednica Učeničkog veća.

Njena objava do sada je podeljena skoro 10 hilljadu puta, a podrška Keri stiže sa svih strana. Ipak, s druge strane iz škole stiže potpuno druga priča. Direktorka Kori Marfi tvrdi da fotografije ne prikazuju stvaran izgled suknje i da je Keri talentovana samo kada je reč o pisanju.

Today, I wore this outfit to Beaufort High School. About 20 minutes into the day, my friend and I were excused from class to venture to the vending machine because our teacher was planning to do nothing all class period, as usual. On our way back, I learned something very important about myself: I am a whore. As I was walking down the hallway, I heard a voice behind me. "Your skirt is too short. You need to go to in-school suspension and then go home." Thank you, Mrs. Woods. Thank you for teaching me that looking good for school is NOT appropriate. Thank you for letting me know that while I may think that I am dressing up for my Teacher Cadet lesson, I am in fact dressing to go to a night club or the whore house. Thank you for bringing me to tears in front of my friends and classmates because you do not have the decency to pull me aside and explain the problem. Then again, I did not have the decency to put on real clothes today. So maybe I am in the wrong. Maybe our society isn't yet advanced enough to handle 3 inches of my thigh. This is a patriarchal society and I am a woman. I have to be kept in my place, or I may do something that is so rarely seen in Beaufort High School- learn. You saved me, Beaufort High. As Student Body President, junior marshal, and a recipient of the Palmetto Fellows, I was heading down the path of hard drugs (good thing you're testing next year!), strip clubs, and sugar daddies. I don't know where I would be without your misogynistic views. How could I go on without a certain teacher making sexist jokes all class? How could I survive without my science professor letting me know I am an inferior woman? Yes, I am a woman. I am woman with thighs, a butt, and a brain. I am bigger than Beaufort High School. All of us are. Maybe instead of worrying about my skirt, Beaufort High should take notice of its incompetent employees, and sexist leaders.

A photo posted by Carey Burgess (@mynameiscarey) on Oct 27, 2015 at 6:26am PDT

(Večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track