PSIHOLOG OTKRIVA: Evo šta znače snovi koje najčešće sanjate
Foto: Profimedia

Različito značenje

PSIHOLOG OTKRIVA: Evo šta znače snovi koje najčešće sanjate

Žena -
Umetnost interpretacije snova nije egzaktna, ali psiholog Jan Volas ipak ima odgovore na neka pitanja

On je analizirao više od 150.000 snova tokom 30 godina svog rada i napravio listu devet snova koje ljudi najčešće sanjaju, njihovo značenje i šta bi trebalo da naučite iz njih.

Pronalazak nepoznate sobeŠta to znači: Soba u nekoj kući predstavlja različite aspekte vašeg karaktera. Kad pronađete sobu koju niko ne koristi, to znači da otkrivate talenat kog ranije niste bili svesni. Šta treba da radite: Provodite više vremena istražujući svoje talente, kako biste otvarali vrata nepoznatog i na javi.

Vozilo bez kontroleŠta to znači: Automobil predstavlja vašu sposobnost da napredujete ka nekom cilju. Na javi to znači da osećate da nemate dovoljno kontrole na vašem putu ka uspehu. Šta treba da radite: Umesto da se trudite da preuzemete kontrolu nad situacijom, Volas smatra da treba da se opustite i pustite osnovne instinkte da preuzmu “volan”.

PadanjeŠta to znači: Ako osećate da padate u snu, to znači da se suviše grčevito držite za neku situaciju na javi. Sa nečim jednostavno morate da se pomirite. Šta treba da radite: Umesto da se brinete zbog gubljenja kontrole, treba da imate više poverenja u sebe i druge i da verujete da će sve doći na svoje mesto.

LetenjeŠta to znači: Ako sanjate da letite, to znači da ste se oslobodili okolnosti koje su vas sputavale. Šta treba da radite: Iako možda ovaj osećaj slobode pripisujete trenutnoj sreći ili slučajnosti, obično je posledica toga što ste uspeli da donesete tešku odluku i izdignete se iznad ograničenja koja nameće večika odgovornost, kaže Volas.

Nepripremljeni na ispituŠta to znači: Verovatno ste barem jednom sanjali da izlazite pred profesora potpuno nepripremljeni. To znači da suviše kritički posmatrate svoj učinak na javi. Šta treba da radite: Umesto da se stalno preispitujete, pravi test vašeg karaktera je da prihvatite svoje talente i budete ponosni na svoje znanje i dostignuća.

Goli na javnom mestuŠta to znači: Svaki čovek bira odeću kako bi predstavio sebe na određen način ljudima s kojima se susreće. To što sanjate da ste goli na javnom mestu sugeriše da postoje situacije na javi, koje vas čine suviše ranjivim i izloženim. Šta treba da radite: Iako ste možda stidljivi, ili zazirete od bližeg kontakta, nekad treba da se opustite i otvorite prema drugima, kako bi vas videli u punom sjaju.

Bez toaleta na vidikuŠta to znači: Toaleti u snovima predstavljaju čovekove osnovne potrebe. Ako sanjate da vam je hitno potreban toalet, a nigde nema ni jednog, to znači da ne ispoljavate jasno svoje potrebe na javi. Šta treba da radite: Više brinite o svojim potrebama, nego o potrebama drugih.

Zubi koji ispadajuŠta to znači: Zubi simbolizuju vaše samopouzdanje i moć. Ako sanjate da vam zubi ispadaju, verovatno ste u situacij u kojoj se urušava vaše samopoštovanje. Šta treba da radite: Umesto da neke probleme vidite kao gubljenje moći, pokušajte da mirno razmislite o činjenicama i prihvatite izazove.

Neko vas juriŠta to znači: Kada sanjate da vas neko juri, na javi verovatno želite da se suočite s nekim problemom ili osobom, ali ne znate kako to da učinite. Šta treba da uradite: To je odlična prilika da prihvatite neku ličnu ambiciju. Iako deluje zastrašujuće, to vam može pomoći da bolje prihvatite svoje talente i postanete odlučniji na putu ka uspehu.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track