PRIČA SAMOHRANOG OCA: Njegovo pismo je otopilo i najledenija srca
Foto: Facebook

Ispovest

PRIČA SAMOHRANOG OCA: Njegovo pismo je otopilo i najledenija srca

Žena -
Priča samohranog oca koji je svoju priču objavio na Fejsbuku uspela je da otopi i najledenija srca. Ričard Džonson (21) sam odgaja svoju ćerkicu od 10 meseci po imenu Persefona koja je na svet došla u januaru 2015. godine.

Nakon samo mesec dana, njena mama je napustila nju, kao i njenog oca. Džozef ni dan danas ne zna zbog čega ih je ostavila, a veruje da se radi o depresiji koja je usledela nakon porođaja. On priznaje da mu nije ni malo lako da sam odgaja dete, ali kako kaže, ćerkica mu daje snagu i svaki put kada vidi njeno milo lice dobije snagu da nastavi dalje. Kada što je ostao sam, Ričard je naučio da se nosi sa roditeljskim navikama, pa je tako savladao kako da ćerki plete kosu i lakria nokte.On je svoju priču podelio na grupi "Life of Dad", gde samohrani očevi dele svoja iskustva."Moje ime je Ričard Džonson i ja sam samohrani otac prelepe devojčice Persefone. Njena majka nas je napustila oko mesec dana nakon što je rođena. Mi još uvek ne znamo tačno zašto, ali mi sumnjamo da je postporođajna depresija odigrala svoju ulogu. U prvih nekoliko nedelja mi je bilo jako teško. Posle sam naišao na vašu stranicu sasvim slučajno. Persefona je u početku bila toliko nervozna i uplašena, a kao samohrani otac morao sam da ispunim dve uloge. Nisam bio siguran da mogu to da uradim.

Pročitao sam knjigu "novi roditelji" gde sam našao odgovore na mnoga pitanja. Onda sam počeo pažljivo da pratim vašu stranicu i video da postoje i drugi očevi koji su imali slične neprijatnosti. Stranica mi je mnogo pomogla da prebrodim teške trenutke", napisao je Ričard u otvorenom pismu i dodao da su on i njegova ćerka sada veoma srećni. Svojim pismom je želeo da pošalje jasnu poruku svima onima koji bi mogli da se nađu u sličnoj situaciji.

Foto Facebook
Foto Facebook

On i njegova ćerka su prešli dug put, a kako kaže deo toga duguje svim ljudima sa stranice "Life of Dad".

Ričard se priseća momenata kada je upoznao "ženu svojih snova", i kada je verovao da će sve biit drugačije. Njegova bivša žena je prvenstveno bila pobegla se bebom, a onda se predomislila i samo posle mesec dana rešila da odbaci dete od sebe.

"Da nisam otišao po Persefonu ona bi završila na usvajanju", priča mladi otac, i dodaje da se od tada njegovoj bivšoj supruzi izgubio svaki trag. Kada je ostao sam sa ćerkom i on sam je bio veoma depresivan, ali kasnije, posle 6 meseci, upoznao je ženu koja mu je pomogla da prebrodi teške momente. Njegova nova izbaranica je poput njega, majka samohranog šestomesečnog sina, a oboje su udružili snage kako bi odgajali decu na pravi način.

"Sada se radujem se svakom danu, jer je tako neverovatno da je vidim. Ona se smeši kad pogledam u nju. Ona je moj najbolji prijatelj i moja mala senka. Ja razgovaram sa njom o svemu. Znam da ne razume u potpunosti šta govorim, ali jednog dana ona će sve znati", rekao je Ričard Džonson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track