NAHRANITE KOŽU: Napravite sami masku od bundeve koja hidrira lice
Foto: Shutterstock

Saveti

NAHRANITE KOŽU: Napravite sami masku od bundeve koja hidrira lice

Žena -
Sa dolaskom hladnijeg vremena, neophodno je da svoju kožu nahranite iznutra, za šta je najbolja bundeva, namirnica prepuna vitamina.

Bundeva je odličan je izvor vitamina i minerala: karotena ili provitamina A, vitamina C, E i K i vitamina B grupe - B1, B2, B6, kao i folne kiseline. Ova biljka se može se pohvaliti vrlo niskom energetskom vrednošću, tačnije u 100 grama bundeve nalazi se tek 26 kalorija. Njen slatkast i sočan ukus se odlično uklapa u slatkim, ali i slanim kombinacijama, stoga ne čudi da je u poslednje vreme čest gost u jesenskim receptima.

Osim navedenog, bundeva deluje blagotvorno i na kožu, posebno masniju i onu koja je sklona miteserima i aknama, a njen bogat vitaminski sastav vašoj koži će pružiti osveženje i nahraniti je iznutra.

Predstavljamo vam jednostavnu masku za lice koju možete pripremiti sami kod kuće. Glavna zvezda maske je, naravno, bundeva.Za masku vam je potrebno: 1/4 šoljica pirea od bundeve, jaje i med.

Priprema:

Prvo ćete pire od bundeve izmešati s jednim celim jajetom. Žumance je važno jer hrani i hidrira kožu, dok belance pomaže oko uklanjanja tragova umora, a smanjuje i proširene pore. Za kraj dodajte 3 kašičice meda, koji će zahvaljujući svojim antibakterijskim i antiseptičkim svojstvom ključan zaveznik u borbi protiv akni. Dobijena smesa je spremna za korišćenje: nanesite je na kožu i ostavite da deluje 15 minuta. Osim što će vaša koža biti očišćenja, primetiće te i njenu opuštenost.

(buro 247)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track