USPORITE STARENJE: 5 načina koji će vam pomoći da zaobiđete botoks!
Foto: Profimedia

Saveti

USPORITE STARENJE: 5 načina koji će vam pomoći da zaobiđete botoks!

Žena -
Jedna od najpopularnijih metoda postizanja meke, glatke i besprekorne kože bez naznaka bora, već je godinama famozni botoks, koji je poznat kao procedura ubrizgavanja botulin toksina u boru, odnosno ciljani mišić.

Ukoliko želite da izbegnete ubrizgavanje botoksa, možete isprobati pet prirodnih načina s kojima ćete usporiti starenje koža i zadržati normalnu funkciju mišića lica.

Nosite zaštitni faktor – uvek i svugdeKrema sa zaštitnim faktorom jedan je od imperativa negovanja kože, no mnogi od nas na nju zaborave čim popusti letna vrućina. Ipak, UV zračenje štetno je i zimi, stoga je vama da preduzmete sve u svojoj moći kako bi kožu zaštitili od njega. Upravo oksidativno oštećenje kože, prouzročeno nezaštićenim izlaganjem suncu, uzrokuje fine linije i bore, pa je pravo vreme da shvatite važnost zaštitnog faktora. Nosite zaštitni faktor – uvek i svugde.

Redovno pijte voduKada pijemo vodu, hidriramo kožu, punimo je vodom, zatežemo i ostvarujemo ten. Zapamtite da sokovi, soda vode i druga šećerima zasićena pića rezultiraju upravo suprotnim. Voda je izvor života, ali i izvor savršene, besprekorne kože, do koje ćete doći preporučenim dnevnim unosom od 1,5l vode dnevno, koliko se sugeriše odraslim osobama.

Foto Shutter
Foto Shutter

Izbegavajte navike koje će ubrzati starenje kožeBrinite o koži ne samo sa spoljne strane, već i s unutrašnje. Telo je vaš hram, koji takođe morate negovati. Kada pijete alkohol i jedete masnu i slatku hranu, vaš šećer u krvi naglo raste. To dovodi do viška glukoze u krvi koja može naškoditi kolagenu i elastinu, rezultirajući oštećenjima na koži.

Obogatite ishranu nutrijentima koji usporavaju starenjeVaša koža treba imati dovoljno esencijalih sirovina koje će im omogućiti da iz dana u dan popravljaju oštećenja na koži, funkcionišu optimalno i čine vas zdravima i lepima. Nahranite ih strateški izabranim nutrijentima, naprimer voćnim kiselinama koje nalazimo u šumskom voću, jabukama koje su bogate vitaminom C i bioflavonoidima, papajom koja je prirodna alternativa hemijskim pilinzima, kao i lisnatim zelenim povrćem, koje je bogato klorofilom, enzimima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima, odgovornima za blistav izgled kože.

Birajte prirodne sastojke za negu kože koji prkose njenom starenjuUlje semenki brusnice se preporučuje koristiti direktno na koži, jer ima savršenu dozu omega-3 i omega-6 masnih kiselina, što znači da će lepo upiti u kožu i hidratizirati ju mnogo efektivnije od većine komercijalnih proizvoda, a tu su i velike količine antioksidansa, pogotovo vitamina E. Ulje semenki maline, još je jedan potpuno prirodni proizvod bogat sastojcima koje koža voli, štiti od zračenja, bogat je antioksidansima i ima izvrsna antiupalna svojstva. Treća ideja za korišćenje je ulje bobica pasjeg trna, koji nsadrži visoke omega-7 masnih kiselina, koje su se pokazale odličnim sredstvom u sprečavanju nastanka finih linija i bora.

Foto Shutter
Foto Shutter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track