(FOTO) SPOJ HRANE I VISOKE MODE: Umetnica koja je izložbom poslala jasnu poruku!
Foto: Printscreen

Nikoga ne ostavlja ravnodušnim

(FOTO) SPOJ HRANE I VISOKE MODE: Umetnica koja je izložbom poslala jasnu poruku!

Žena -
Mlada Kanadska umetnica je došla na veoma orignalnu ideju: da spoji visoku modu sa običnom hranom i skrene pažnju na društvene probleme.

Kloi Vajs je dobro razmislila o hrani i novcu i o tome šta oni predstavljaju i koliko su bitni u ljudskom životu. Kako kaže, do ideje je došla jednostavno, shvatila je da su to dve glavne sile koje pokreću svet, pa je rešila da ih prikaže na malo drugačiji način.Ova umetnica je osmislila projekat u kome je koristila razne jestive namirnice poput palačinki, kifli, vafli, krofni i kroasana, koje ukrašava logoima i detaljima poznatih modnih brendova i od njih pravi torbice.

A photo posted by Chloe Wise (@chloewise_) on Apr 5, 2015 at 1:04pm PDT

Koristeći hranu u obliku modnog dodatka, Kloi želi da skrene pažnju na to da se luksuzne stvari posmatraju kao umetnost, što je prema njenom mišljenju suludo.

A photo posted by Chloe Wise (@chloewise_) on Mar 25, 2015 at 4:42pm PDT

Ona smatra da prezenteri i promoteri ovih prestižnih komada simbolišu današnje nezasito društvo. Vajsova je želela da skrene pažnju na umetnost, a ovim delima je svakako uspela je u tome. Izložba je prošla veoma zapaženo, a njeni radovi nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

A photo posted by Chloe Wise (@chloewise_) on Aug 25, 2014 at 3:27pm PDT

(Buro 24/7)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track