REŠITE SE NADUTOSTI: Prirodne namirnice za ravan stomak
Foto: Shutter

Saveti

REŠITE SE NADUTOSTI: Prirodne namirnice za ravan stomak

Žena -
Nadutost je problem koji u jednakoj meri pogađa i muškarce i žene. Kod nadutosti imamo stalan osećaj zasićenosti u stomaku, a uzroci mogu biti različiti, poput zadržavanja vazduha, nakupljanja tečnosti ili višak masti na stomaku.

Proverite kako se na prirodan način boriti protiv ovog neugodnog osećaja.

Masaža - Lezite na leđa i stavite jednu ruku (desna ruka za žene, leva ruka za muškarce) iznad pupka. Stavite drugu ruku preko prve. Zatim radite kružne pokrete oko pupka. Učinite to 100 puta. Zatim ponovite još 100 puta, ali u suprotnom smeru.Vlakna - Pokušajte u ishranu ubaciti što više namrinica koje su bogate vlaknima. Od voća najviše bi trebali konzumirati jabuke, banane, narandže i jagode, a od povrća jedite što više šargarepe i brokolija.

Pijte puno vode - Nekad nadutost može biti uzrokovana zadržavanjem tečnosti, te iako zvuči kontradiktorno, ispijanjem više vode se zapravo možete boriti protiv toga! Kad pijete više vode, vaše telo otpušta tečnost, što bi moglo dovesti do manje nadutosti. Peršun - Peršun pomaže u regulaciji probave i umiruje grčeve. Možete ispijati čaj od svežeg ili sušenog peršuna ili ga jednostavno koristiti kao začin u prehrani.

Đumbir - Đumbir sadrži protivupalna i antibakterijska svojstva, tako da je odličan za ublaživanje bolova u stomaku i nadutost.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

(krenizdravo.rtl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track