(VIDEO) Čovek je pokazao svetu šta je ljubav: On već 56 godina čini nešto predivno za svoju ženu
Foto: Printskrin

Životna priča

(VIDEO) Čovek je pokazao svetu šta je ljubav: On već 56 godina čini nešto predivno za svoju ženu

Žena -
Kada sklapamo bračne zavete, svi polažemo zakletvu da ćemo voleti i brinuti jedno o drugom u bolesti i u zdravlju, u bogatstvu i u bedi...

Međutim, u praksi se retko kad zaista ostane pri ovim rečima, i mnogi pobegnu pred prvim ozbiljnijim preprekama.

Ipak, ova priča koja nam dolazi iz Kine, uveriće vas da je ljubav ponekada jača od svega i da može da pobedi zaista sve!

Starac Du Juanfa iz Kine tokom prošlih 56 godina imao je samo jednu misiju - da vodi računa i brine o svojoj paralizovanoj supuzi Zu. Du (85) i Zu (76) stali su na ludi kamen pre više od pet decenija. Međutim, samo pet meseci nakon venčanja njihovu bračnu sreću pokvarila je opaka bolest. Tada 20-godišnja Zu nenadano je ostala paralizovana, i bez ikakve mogućnosti da ikada ima decu. No, ovaj hrabar i divan čovek rešio je da ostane uz nju i nikada je ne napusti.

Zu je ostala prikovana za krevet. I dok su mu rođaci i prijatelji savetovali da je ostavi, on je slušao svoje srce i ostajao uz nju danima, mesecima i godinama. Napustio je svoj posao i zavetovao se svojoj voljenoj ženi da će uvek brinuti o njoj. To je i uradio, pritom besumočno tragajući za lekom. Kada zvanična medicina nije mogla d ajoj pomogne, on se okrenuo alternativnoj, čak joj sam spravljajući supu od lekovitog bilja koje bi nabrao u planini.

Tokom godina, ova odanost i ljubav dotakli su srca meštana i lokalne samouprave. Ovaj par dobio je izvesnu mesečnu nadoknadu, a mnogi njihovi sugrađani pomažu im, dajući im hranu ili lekove. Starac je posadio i bundeve u svom dvorištu i planira da ih da svima koji su mu pomogli - to je njegov mali znak pažnje.

Kada su novinari upitali Dua, da li ima neku posebnu želju, skromno je priznao: "Voleo bih kada bi ona govorila malo jasnije. U poslednjih nekoliko godina samo mrmlja, pa ne znam da li hoće da me izgrdi ili želi da ćaska sa mnom". Pogledajte ovu dirljivu priču u kratkom prilogu.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track