Ovo je tihi ubica u vašoj kuhinji koji je gori i od droge i od alkohola!
Foto: Thinkstock

Obratite pažnju

Ovo je tihi ubica u vašoj kuhinji koji je gori i od droge i od alkohola!

Žena -
Tomas Frik, saosnivač i predsednik jedne velike kompanije organskih začina u Americi, rekao je nedavno šokantnu istinu.

"Skoro svi uobičajeni začini koji se nalaze u prodaji su ozračeni opasnim hemikalijama koje su zabranjene svuda, samo što se o tome ne priča i ne piše".

Kako je ovo moguće?!Naime, čitav proces se dešava tokom obrade nekog prozivoda, skladištenja i distribucije.Proizvođači začina pokušavaju da iz namirnice izvuku što je moguće više ukusnih sastojaka tako da ih tretiraju sterilizovanjem i najčešće koriste etilen oksid.

Etilen oksid je opasna hemikalija koja je prilikom prevelike izloženosti labaratorijskih glodavaca imalo za posledice rak i druge genetske mutacije.

Kod manje izloženosti javlja se iritaacija kože, sluznice oka, oštećenje mozga i živaca, depresiju i mnoge druge bolesti.

Začini su najčešće komtaminirani insektima, dlakom glodavaca ili kosom, ili drugim opasnim hemikalijama.Isto tako začini su često kontaminirani izmetom glodavaca koji mogu biti jako opasni po zdravlje čoveka.

Međutim, ovi podaci se smatraju ograničeni i neuverljive zbog nesigurnosti u studiju. Da ne govorimo o načinima na koji ubijaju bakterije prilikom obrade proizvoda, veštačkih boja, konzervansa i GMO proizvoda.

Uglavnom cela studija se ne uzima za ozbiljno, i iako se niko nije zauzeo da bolje istraži ovo sumnjivo područje, mi začine redovno koristimo i često u prekomernoj meri.

Šta možete da uradite?

Kupiti organske začine. Organski začini ne sadrže nikakve veštačke, sintetičke materije protiv zgrušnjavanja, veštačkih boja, ukusa i konzervansa koji se mogu naći u konvencionalnim začina. Oni takođe nisu ozračeni i bez genetski modifikovanih sastojaka.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Novi.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track