(FOTO) PAKAO ANOREKSIJE: El (17) bila je na samrti jer nije jela ni pila 7 dana, danas ovako izgleda
Foto: Profimedija

Htela da bude popularna

(FOTO) PAKAO ANOREKSIJE: El (17) bila je na samrti jer nije jela ni pila 7 dana, danas ovako izgleda

Žena -
Tinejdžerka El Liecov bila je na samo nekoliko sati od smrti pošto je nedelju dana živela bez hrane i vode u očajnoj želji da postane popularna.

Imala je 17 godina i manje od 34 kilograma, a doktori su bili u čudu kada su videli da je i dalje živa. Kolabirala je izgubila je cirkulaciju u prstima na rukama i nogama, a nokti su joj bili potpuno crni. Kosa joj je opadala u pramenovima, menstruacija je prestala i bila je toliko ispijena da su joj se bokovi i rebra ocrtavali kroz odeću.

"Želela sam da budem mršava da bi me vršnjaci prihvatili. Izgubila sam na kilaži dok sam se bavila plivanjem i tada su me svi voleli i delili komplimente na moj izgled. Pomislila sam da i kada batalim plivanje moram da održim tu težinu da bi i dalje želeli da se druže sa mnom jer ako se opet ugojim niko neće hteti da bude moj prijatelj - rekla je El.

Ova devojka sada ima 19 godina, a vršnjaci su je ranije dosta zadirkivali zbog nekoliko kilograma viška koje je imala. Strogi režim ishrane pošto je prestala da se bavi plivanjem doveo ju je do anoreksije. Jela je samo ribu i povrće, a uprkos ubeđivanju roditelja i prijatelja da to sebi ne radi, El je za dva meseca smršala čak 12 kilograma.

"Kažnjavala sam svoje telo. Osećala sam se odvratno, debelo. Mrzela sam svoj izgled i nisam želela da izlazim iz kuće. U tom trenutku imala sam 80 kilograma i osećala se toliko loše u svojoj koži da s am odlučila da se ponovo vratim na staro", rekla je El.

U kandžama anoreksije, El je bila na korak od smrti, nije imala nimalo energije, ali danas je potpuno nova osoba.Postala je vegan, a kao znak podrške pridružile su joj se i majka i sestra.

"Život mi se potpuno promenio! Sada sam društvena, izlazim sa prijateljima i trudim se da inspirišem druge kroz moj profil na Instagramu i Jutjub kanal gde delim savete za vegansku ishranu", poručila je El koja sada vodi zdrav i srećan život.

Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track