5 PRAVILA ZA SAVRŠENU FOTKU: Evo šta treba da obučete da biste lepo ispali na slici
Foto: Twitter

Saveti

5 PRAVILA ZA SAVRŠENU FOTKU: Evo šta treba da obučete da biste lepo ispali na slici

Žena -
Decembarsko vreme i praznično raspoloženje, druženje s porodicom i prijateljima otvara puno prilika za fotografisanje srećnih trenutaka. Postoji 5 faktora koji odlučuju o tome hoćete li lepo ispasti na lsikama.

Od toga kakvu ste pozu zauzeli, do toga što nosite na sebi. Evo koje odevne komade bi definitivno trebalo izbegavati ukoliko želite lepo da ispadnete na slici.1. Pametno s printovima - Tkanine živahnih printova, poput sitnog kariranog ili onog kašmirskog, ne reproduciraju se dobro na fotografijama, pa mogu izgledati preterano agresivno. Printovi nisu zabranjeni, ali bolje je napraviti nekoliko probnih fotografija, pa proveriti hoćete li ispasti dobro.

2. Jasne boje i duge haljine - "Ako ne znate što biste obukli za neku priliku, pokušajte s dugom haljinom. Ona uvek laska ženskoj figuri", tvrdi fotograf poznatih ličnosti Leri Busaka. Duga haljina, uz to što vizualno izdužuje figuru, čini vas samopouzdanijom. Kada su boje u pitanju, uvek birajte jasne boje bez primese drugih nijansi.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

3. Blještave teksture - Fotografišate li se u blještavim materijalima kao što su plastika, guma i šljokice, verojatno nećete biti zadovoljni krajnjim rezultatom. Bljesak blica na tkanini proizvesće tamne mrlje na slici. Svoj karakter radije naglasite modnim dodacima s blještavim efektom poput nakita ili efektnog remena.

4. Tajno oružje - Izbegavajte fotografiranje s pismo torbicom u ruci. Ne samo da ovaj detalj odvraća pažnju s vašeg lica i tela, već i zaokuplja vaše ruke, zbog čega poza za fotkanje nije toliko dobra. S druge strane, nošenje cipela s visokom potpeticom ispraviće žensko telo i produžiti celu figuru. Štikle su definitivno plus.

5. Senke na licu i skrivanje pogleda - Da biste izbegli tamne senke na licu i lošu fotografiju, suzdržite se od poziranja sa šeširima velikih oboda. Šeširi bi mogli blokirati pogled na vaše oči, što će rezultirati vrlo čudnom fotografijom.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track