UKLONITE BORE OKO USANA: Ove terapije će vašem licu vratiti sjaj
Foto: Profimedija

Saveti

UKLONITE BORE OKO USANA: Ove terapije će vašem licu vratiti sjaj

Žena -
Bore oko usana su uglavnom nezaobilazne, koje idu od nosa prema usnama, ili one manje, sitnije bore iznad gornje usne.

Bora oko usana produbljuju se starenjem i gubitkom kolagena i elastina, promenama telesne težine i izlaganjem suncu. Za prevenciju bora oko usana u kasnim dvadesetima i tokom tridesetih godina života koriste se fileri.

Fileri podižu i podržavaju kožu lica. Efekt terapije hijaluronskom kiselinom u filerima traje 12 do 18 meseci.Terapija bora oko usana u četrdesetima i pedesetima godinama života je aplikacijom botulina A, koji sprečava ili smanjuje nastanak dubljih bora. Aktivni sastojak, toksin botuin A, opušta male mišiće oko usana koji stvaraju bore.Obe vrste bora se vrlo uspešno tretiraju u svim životnim dobima laserskom terapijom.

Foto Shutters
Foto Shutters

Laserom se, površnom ablacijom i dodatnim termalnim učinkom, deluje na dublje slojeve kože i uklanjaju se nepravilnosti na koži, istovremeno stimulirajući stvaranje novog kolagena, čime stara i umorna koža postaje čvršća i svežija, uz ujednačen ten i uklanjanje bora.Za koju god se metodu odlučili, ne zaboravite se uvek štititi od sunca, jesti zdravo, posebno hranu bogatu antioksidansima (šumsko voće, brokoli, šargarepa), izbegavajte velike promene telesne težine, prestanite pušiti i redovito njegujte kožu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track