POZNATA MANEKENKA IMA 61. GODINU I TELO DEVOJKE: Ovo je njenih 5 saveta za savršen izgled
Foto: Profimedia

Saveti

POZNATA MANEKENKA IMA 61. GODINU I TELO DEVOJKE: Ovo je njenih 5 saveta za savršen izgled

Žena -
Slavna američka manekenka Kristi Brinkli napunila je 61 godinu, a svi se slažu kako nikad nije izgledala bolje. Mladolikost kože lica i tela zahvaljuje dobrim genima i zdravom životu o čemu je nedavno izdala knjigu po imenu "Bezvremenska lepota".

Manekenka je sa ženama širom sveta podelila tajnu svog izgleda a mi vam prenosimo njene savete.

1. Ishrana bez mesa - "Nisam takla komad mesa otkad sam pročitala članak o klanici u Čikagu kad sam imala 12 godina. Kroz godine sam prošla mnoge faze, a trenutno sam vegetarijanka koja od mlečnih proizvoda konzumira kozje mleko. Ugađam sebi tako što imam privatnog kuvara koji priprema sva moja jela", priznala je Kristi. Ona je takođe sa svima podelila šta jede u koje doba dana.

Doručak započinje kapućinom, nakon čega pojede jogurt od kozjeg mleka s borovnicama, malinama, papajom, čiija semenkama, sirovom zobi i orasima. Kad se uželi proteina, pojede omlet od belanaca, spanaća i pečuraka.

Ručak obuhvata salatu od žitarica, a u popodnevnim satima popije sveže napravljen sok od kelja, limetinog i narandžinog soka i avokada. Za užinu ponekad gricka domaće koštice sa himalajskom soli, orahe, suncokretove semenke ili grožđe.

Večera: smeđa riža s pečenom paprikom i komoračem njeno je omiljeno jelo. Kad izađe u omiljeni restoran naručuje punjene gljive ili kuvane šparoge s umakom. Svaki dan sebi priušti i koju kockicu sirove čokolade.

2. Vežbanje - "Svi me pitaju koristim li spravu "Total Gym", što je apsolutna istina. Savršena je za istezanje tela. Prošle godine počela sam da vozim sobni bicikl, a preko zime bavim se jogom. Uživam u bicikliranju, surfovanaju na talasima, skijanju i plivanju" priznaje 61. godina stara Kristi koja veruje u važnost vežbanja za održavanje fit figure.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

3. Nega kože - Rutina za negu kožu bivše manekenke je vrlo jednostavna: ona dubinski čisti koži i vlaži je odgovarajućim preparatima na području lica, vrata, dekoltea i ostatka tela. Ponekad sebi priušti hemijski piling s voćnim kiselinama, a pije i mnogo vode kako bi joj koža bila hidrirana. "Religiozna sam po pitanju nanošenja kreme za sunčanje. Kada sam počela s poslom manekenke poticali su me da se potamnim, ali sam uvek štitila svoju kožu. Trenutno koristim kremu s SPF faktorom iz sopstvene linije koja je prilagođena mom tipu kože".

4. Šminka i frizura - Kristi obožava šminku, pa preko dana koristi neutralne i zlatne tonove koji osvežavaju kožu. Na lice stavlja primer, podlogu i iluminator. Oči obrubi smeđom olovkom i tamnom maskarom, a na usne stavlja sjaj u boji koži. Za večernje izlaske stavlja veštačke trepavice i crni tuš za oči. "Kada sam započela manekensku karijeru, moja je kosa bila toliko gusta da sam je jedva mogla sputati gumicom, no sa svakom trudnoćom postajala je sve tanja. Svaki dan šamponiram kosu i stavljam regenerator, a povremenom frizurom osvežim ekstenzijama. Kad sam bila devojčica prosvjetljivala sam pramenove limunovim sokom, sada idem kod svoje frizerke svakih šest do osam nedalja".

5. Opuštanje - Opuštenost tela dodatan je razlog za dobar izgled Kristi Brinkli. Slavna manekenka svake nedelje prepušta se dubokoj masaži tkiva i meridijana, a barem jednom mesečno praktikuje opuštajuću kupku sa solima.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track