Najnovije vesti

ISPOVEST ŽENE VOZAČA: Dosta je! Vozim bolje od mnogih muškaraca a svi se deru na mene
Foto: Profimedia

Beograđanki dosadilo

ISPOVEST ŽENE VOZAČA: Dosta je! Vozim bolje od mnogih muškaraca a svi se deru na mene

Žena
Vozim svakodnevno punih 15 godina, zbog prirode posla kojim se bavim a o kome sada ne bih jer nije bitno uopšte. Oduvek je u ovom ludom Beogradu bilo šašavih vozača, predrasuda i neznalica... Čini mi se nekako, da nikad nije bilo baš ovoliko tragično.

Vozim ja tako od kuće do posla - nekih 12 kilometara (relacija Vidikovac - Stari grad) svakog bogovetnog dana, nekada čak i svih sedam dana nedeljno, jer, i kad ne radim, često odem do grada iz nekog razloga. Uglavnom, zaista sam "kul" vozač, odvrnem muziku, pevam, i gledam svoja posla. Ne ugrožavam druge niti sebe. Ali, avaj! U ovom ludom gradu gde se sve luđe živi, primećujem da određeni muškarci "baje", koji najčešće voze "besna" kola, čim vide ženu za volanom, iako ta žena ništa nije uradila, oni sviraju!

Kapiram da su to seljaci neemancipovani. Kapiram i da su toliko ograničeni da ne vide dalje od svog skupocenog automobila od par stotina hiljada evra... Ipak - sram ih bilo, e pa dosta je!!!!

Smatram da toliko dobro poznajem Beograd da bih glat mogla da radim kao taksista, samo neću, ja sam jedna dama koja već ima posao od koga preživljava. Ozbiljno, čak i moji prijatelji često kada im hitno treba nešto zovu mene da im kažem kako najbrže da stignu do neke tačke. Zaista, 15 godina vozim svakog dana. Nije mi problem gradska vožnja, vožnja na otvorenom putu, vozila sam do Grčke, Crne Gore, Budimpešte... I nikada nisam imala nijedan problem. I onda meni, neki tamo majmun kao svira?! A ja stojim u koloni i čekam da se pomerim, kao i hiljadu drugih vozila. Ali eto, žensko sam, pa ko veli, da je malo unervozim. Čuj! Mene je našao?!

Ili, stojim u Balkanskoj ulici na semaforu i čekam zeleno ne bih li skrenula levo u Kraljice Natalije (ex Narodnog fronta), i neki baja se nabije iza za milimetar iza mog branika pa kad se uključi zeleno na semaforu on preventivno svirne da ja ne bih krenula unazad! Ja više to ne mogu da trpim!

Toliko se iznerviram da zaboravim na svoje damsko ponašanje i dođe mi da izađem iz auta i razlupam mu glavu o asfalt! Naravno, nikada to ne bih uradila i mrzim sebe u tim naletima besa, ali takvi prostaci u meni probude ono najgore! Par puta sam čak opsovala, a ja nikada ne psujem. Nisam takva osoba jednostavno.

Pretvorili su me u monstruma! Prošlog leta sam čak, mesec dana išla gradskim prevozom na posao jer sam toliko bila nervozna kad sednem za volan da sam morala da dam sebi oduška. A računam, leto je, nema gužvi. I prijalo mi je da me vozi GSP. Jeste da mi je trebalo sat i po od posla do kuće i obrnuto, ali sam smirila živce, verujte mi. I zato, imam samo jednu poruku za sve muškarce koji se ponašaju kako sam opisala: Kada vidite ženu vozača, nemojte imati predrasude! Ima nas koje nikada nijedan incident nismo imale, koje se parkiramo žmureći.Ne čini vas boljima što svirate ženama u saobraćaju, samo nam stvarate bes. Čemu to? Odvrnite omiljenu muziku i opustite se, stići ćete na želejno mesto opušteniji i srećniji".

(dnevno.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...