(FOTO) NIKO NIJE ZNAO DA ĆE SE OVAKO NEŠTO DOGODITI: Samo su htele su da promene boju kose, ali...
Foto: Profimedia

Zastrašujuće

(FOTO) NIKO NIJE ZNAO DA ĆE SE OVAKO NEŠTO DOGODITI: Samo su htele su da promene boju kose, ali...

Žena -
Farbanje kose je veoma jednostavan i zanimljiv način da promenimo imidž, ali nisu se baš svi ljudi zabavili.

Sali Hju, kolumnistkinja britanskog "Guardian-a" je 20 godina koristila istu farbu i napravila test osetljivosti na alergijsku reakciju. Uprkos svemu, Sali je jednom prilikom hospitalizovana zbog bojenja kose.

"Reakcija je nastupila odmah nakon izlaska od frizera, a posle desetak minuta sva sam bila prekrivena crvenim plikovima. Natekle su mi i ruke i noge i jedva sam disala", rekla je ona. Srećom, lekari su ubrzo došli i Sali spasili život. Nakon tog traumatičnog iskustva prestala je da koristi trajne boje za kosu.

Killed by her hair dye: Mother who suffered huge allergic reaction dies after year in comaTragic mother Julie...

Posted by Bhushan Lal Parimoo on Sunday, November 25, 2012

Džuli Mekejb (38), pala je u komu nakon što je kod kuće obojila kosu proizvodom iz lokalne radnje, poznate marke. Lekari su sumnjali da je Džuli doživela tešku alergijsku reakciju na proizvod i dali joj tek osam posto šansi da će preživeti. Nažalost, nije preživela.

Tabata Mekort (17) odjednom je izletela iz kupatila u svojoj kući. Počela je da čupa svoju kosu i da povraća, a potom je kolabirala. Njena prijateljica pozvala je hitnu pomoć, ali je bilo prekasno, Tabata je preminula.

"Bilo je stvarno zastrašujuće. Oči su joj se okretale i pozlilo joj je", rekla je Tabatina drugarica, koja je naglasila da je Tabata imala običaj da kosu boji u različite boje.

Marina Vilijamson (33), je pretrpela ozbiljnu alergijsku reakciju izazvanu farbom za kosu. Samo 24 sata nakon farbanja počela je teško da diše.

Pet dana kasnije, osip i osećaj letargičnosti trgli su je iz sna. Borila se za vazduh i nije mogla da hoda. Prevezena je u bolnicu gde su joj lekari rekli da je samo nekoliko sati deli od srčanog udara.

Posle intenzivne nege, počela je da se oseća bolje, ali nikada neće zaboraviti ovu traumu.

Foto:Imgur
Foto:Imgur

Na popularnom sajtu za fotografije "Imgur", pojavile su se šokantne slike alergijske reakcije na farbu za kosu, a devojka tvrdi da je istom farbom i ranije mazala kosu. Njeno lice je potpuno otečeno, a moguće je da telo može reagovati na farbu tek nakon nekog vremena.

Foto:Imgur
Foto:Imgur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track