35-GODIŠNJA MAJKA ODGAJA ĆERKU KOJA JE OSTARILA 90 GODINA U 15. GODINI: Ona je živo medicinsko čudo
Foto: Ilyke

Želja za životom

35-GODIŠNJA MAJKA ODGAJA ĆERKU KOJA JE OSTARILA 90 GODINA U 15. GODINI: Ona je živo medicinsko čudo

Žena -
Kolumbijska tinejdžerka Magali Gonzales Sijera je kao i druge devojčice: voli da igra, voli muziku, roze boju i šminku. Ipak, dovoljan je jedan pogled na Magali da primetite da je ona drugačija od ostalih.

Magali ima samo 15 godina, ali je zaglavljena u telu 90-godišnjakinje. Izgleda kao starica - mršava je, koža joj je izborana i sedi u invalidskim kolicima.

Razlog zašto Magali boluje od ove vrlo retke bolesti: hačinson-Gilford Progerija. ovo je genetska bolest u kojoj protein A ne funkcioniše kako treba. kao bebe sa ovom bolešću, deca izgledaju potpuno normalno i niko ne bi primetio da im nije dobro.

Međutim, jednom kada se dete nalazi u starosti od 18 do 24 meseca, oni brzo počinju da stare. Ne rastu više, konstantno gube na težini, pate od ateroskleroze i lako mogu da umru od srčanog udara ili moždanog udara. Čak im i kosa otpada. Zato, Magali mora da nosi periku.

Većina dece koja pate od ove bolesti umru pre 13. rođendana. Magali je pobedila doktorske prognoze. Ona već ima 15 godina i ekstremno je ponosna što je ovoliko postigla. ovo se dešava jako, jako retko u svetu.

Njena majka, Sofija rekla je:"Magali samo želi da ima 15 godina. Rekla mi je da bi zaista volela da priredi žurku. Iako ne može da igra, htela bi da drugi igraju. Želi da ima balone i veliku proslavu sa mnogo ljudi."

U njenom rodnom gradu 15. rođendan je nešto vrlo specijalno. To je proslava "postajanja odraslim" i to je jedno od najbitnijih iskustava za devojčicu.

I ovaj rođendan je zaista ispunjavajući za Magali: bila je stilizovana, svi njeni prijatelji su došli da proslave, a na kraju je njen otac uzeo nju u naručje i igrao sa njom. To je bila najbolja žurka koju je jedna mlada devojčica mogla da poželi.

Dosta njenih prijatelja je došlo i igralo za nju. Njen otac, sestra i majka su jako ponosni na nju.Žurka je bila tačno ono što je Magali želela i za tih nekoliko sati ona je čak i zaboravila na svoju bolest i bila je jednostavno srećna, kao i svaka 15-godišnja devojčica. Zaista je pokazala svima da ona ne dozvoljava da je bolest dotuče.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track