FARBATE KOSU? Evo genijalnih trikova kako da prikrijete izrastak!
Foto: Profimedia

Super saveti

FARBATE KOSU? Evo genijalnih trikova kako da prikrijete izrastak!

Žena -
Već dve nedelje nakon farbanja kose pojavljuje se izrastak, a odlazak kod frizera je tako daleko. Međutim, moguće ga je zakamuflirati onim što imamo kod kuće.

Kada se izrastak pojavi, bilo bi previše štetno za kosu, a i za kućni budžet, opet posegnuti za bojom.

Postoje dva trika, zavisno je li kosa svetlija ili tamnija, koji pomažu da izrastak ne dolazi toliko do izražaja, odnosno - zakamufliraju ga.

Svetliji izrastak - ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže senilo za oči što sličnije prirodnoj boji kose. Nanesite ga širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko videti.

Tamniji izrastak - ako ste ofarbali kosu u nijansu svetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili dečjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastu i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, na primer onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

Preliv za kosu dobar je izbor za sakrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će i osvežiti postojeću boju. Inače, ako želite da vam boja na kosi potraje duže, izbegavajte pranje kose vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je za dugovječnost boje. Nekoliko dana pre farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu da se bolje uhvati. Takođe, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana posle farbanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track