OBRATITE PAŽNJU NA VAŠU ZADNJICU: Oblik govori kakvo vam je zdravlje
Foto: Printskrin /tviter

Saveti

OBRATITE PAŽNJU NA VAŠU ZADNJICU: Oblik govori kakvo vam je zdravlje

Žena -
Prva pomisao na veliku i oblu zadnjicu je i da je osoba koja je ima gojazna. Takođe, tada se javljaju sumnje vezane za zdravlje, što ne mora da bude tačno.

Svaka osoba ima različitu građu, pa tako može i da ponese veću zadnjicu. Tako na primer kada je u pitanju zdravlje, opasnije je imati višak masnih nasloga u predelu grudi nego zadnjice.

Salo na bokovima štiti srce zadržavaljući masti na mestima sa kojih ne mogu da naštete vitalnim organima.

V oblik - Za ovoj oblik karakterističan je uzak struk i širi kukovi. Zadnjica je najšira u donjem delu leđa, a postepeno sužava. Ovakva zadnjica je karakteristična za starije žene, a neophodno je da regulišete unos masti, pogotovo trans-masti koje ne bi trebalo da konzumirate uopšte.

Četvrtasti oblik - Karakterišu je slične dimenzije širine kukova i zadnjice. Ovakvu zadnjicu je teško preoblikovati i potrebno je raditi posebne i prilično agresivne vežbe i čučnjeve kako bi se promenila. Osobe sa ovakvom zadnjicom su veoma zdrave, a u nekim slučajevima mogu da imaju malo sala na bokovima koje se može rešiti čučnjevima.

Okrugli oblik - Drugačije se naziva oblik jabuke. Struk je znatno uži od zadnjice koja je obla i puna,a osobe koje imaju ovakav oblik uglavnom su veoma zdrave.

Srcoliki oblik - Ovo je najpoželjniji oblik zadnjice. Ukoliko se ne vežba, osobe sa ovakvom zadnjicom rizikuju da imaju srčanih problema.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(Supertastyrecipes)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track