ŽENE, OPREZ: Emili je zaboravila da izvadi tampon pa jedva izvukla živu glavu!
Foto: Printskrin FB

Vodite računa

ŽENE, OPREZ: Emili je zaboravila da izvadi tampon pa jedva izvukla živu glavu!

Žena -
Emili Pankhrst (20), studentkinja iz Kanterberija bila je prezauzeta spremanjem završnih ispita na fakultetu i zbog toga ignorisala simptome opasne bolesti.

Naime, Emili se jedno jutro probudila sa bolovima u stomaku i shvatila je da je zaboravila da izvadi higijenski tampon čak 9 dana. Kada ga je konačno izvadila bio je skroz crn.

Nekoliko sati nakon toga Emili je osetila slabost a po njenoj koži svuda se pojavilo šarenilo. Zabrinuta majka odmah je pozvala hitnu pomoć.

Lekari su joj vrlo bro uspostavili dijagnozu i saopštili da boluje od trovanja krvi koja je rezultat sindroma toksičnog šoka. Uspeli su da joj spasu život ali je Emili izgubila pokretljivost i još uvek ne može normalno hodati.

"Bio je to period stresa zbog ispita, morala sam mnogo učiti i tako sam zaboravila izvaditi tampon na vreme. Da stvar bude gora, potpuno sam zaboravila na njega i stavila sam još jedan. Kada sam počela osećati da mi otiče stomak, pojavio se krvavi iscedak, a onda sam dobila temperaturu. Pa vrtoglavicu. Tek tada sam shvatila šta sam uradila. Izvadila sam tampon, i odmah ga bacila u WC šolju. Bio je odvratan", rekla je Emili.

Devojka je doživela opasnu bakterijsku infekciju uzrokovanu bakterijama koje normalno žive na koži, nosu ili ustima ali ukoliko dospeju u krvotok, počnu puštati otrovne toksine. Ti toksini oštećuju tkivo, uključujući kožu i organe, a može poremetiti mnoge vitalne funkcije organizma.

Emili je za tri dana morala popiti 12 različitih vrsta antibiotika a hranu je dobijala infuzijom.

"Moja bešika je bila puna. Imala sam dve litre mokraće o sebi ali nisam mogla da idem u toalet pa su mi morali ugraditi kateter. Nikad nisam osetila takav bol, na kraju su mi morali dati i morfijum. Rekli su mi da sam zakasnila samo jedan dan, sigurno bih bila mrtva", zaključila je Emili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track