(FOTO) ONA JE MUSLIMANSKA ZORANNAH: Saman Munir ima više od 500.000 pratilaca na Instagramu
Foto: Printskrin

Pokazala kako se nosi hidžab

(FOTO) ONA JE MUSLIMANSKA ZORANNAH: Saman Munir ima više od 500.000 pratilaca na Instagramu

Žena -
Modna blogerka sakupila je čitavu "armiju" fanova, a evo i zašto.

Otkako je napravila naloge na društvenim mrežama 2011. godine do sada, Saman Munir (35) iz Toronta "okupila" je više od pola miliona pratilaca. Ako se pitate šta to ona radi, pokazuje damama kako se na različite načine može nositi hidžab.

Uprkos tome što ima veliki broj fanova, ova majka troje dece primila je i neke negativne poruke, pa čak i one u kojima piše da "treba da gori u paklu" jer ne nosi hidžab kako bi trebalo

"Oduvek sam volela modu, a sada imam priliku da inspirišem ljude putem društvenih mreža. Poruka koju želim da pošaljem je da devojke mogu da budu 'pokrivene' i da i dalje budu lepe", kaže Saman. "Kada su Dolče i Gabana napravili svoju prvu kolekciju hidžaba, bila sam impresionirana. Sve ovo radim zato što želim da nosim hidžab i da mu se divim, a ne da ga jednostavno nosim."

Blogerka kaže da ima različitih komentara na njene video snimke, ali i da čak i na one negativne odgovara ljubazno. "Mislim da takvi komentari dolaze iz ljubomore ili zato što su ljudi navikli da vide žene koje na tačno određen način nose hidžab, ne ovako".

Ona dodaje da ipak ima više pozitivnih komentrara i da je to čini srećnom jer je "nešto postigla".

Govoreći o tome kako je uopšte počela da bloguje o hidžabu, kaže: "Tražila sam video o tome kako se nosi hidžab kada sam tek počela da ga nosim, 2005. godine. Tri godine sam na Internetu tražila nekoga ko bi mi pokazao različite stilove nošenja, ali nisam uspela. Onda sam počela da postavljam svoje fotografije na Facebook i dobila odlične komentare. Onda sam, 2011. godine počela da pravim video snimke za Instagram, Facebook i YouTube, a čak sam se pojavila i u kanadskom modnom magaznu, što je bilo ostvarenje mog sna".

"Počela sam da se 'igram' hidžabom. Način na koji ga nosite daje vam potpuno drugačiji izgled, a možete da dodate i neki nakit ili nešto slično. Neverovatno je šta se može postići različitim bojama i materijalima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track