POJEDITE 5 ORAHA I SAČEKAJTE 4 SATA: Evo šta će se desiti...
Foto: Thinkstock

Zdravlje i ishrana

POJEDITE 5 ORAHA I SAČEKAJTE 4 SATA: Evo šta će se desiti...

Žena -
Orašasti plodovi i orasi su veoma važni za ishranu. Ne samo da su puni korisnih hranjivih sastojaka, uključujući polinezasićenih masti, fenoli, vitamin E, i tona antioksidansi, oni takođe mogu imati iznenađujući učinak na celokupno zdravlje.

Uključivanjem samo 5 oraha dnevno u svoju svakodnevnu prehranu donose iznenađujuće zdravstvene prednosti.

* Smanjuju veličinu struka za više od 1.27 centimetara * Smanjuju izglede za razvoj bolesti srca* Podržava zdravlje mozga* Smanjuje holesterol* Povišen broj spermija kod muškaraca* Smanjuje rizik od dijabetesa* Prevencija raka* Jače i zdravije kose, kože i noktiju

Što se događa s vašim telom 4 sata pošto ste pojeli samo 5 oraha?Učinak oraha je toliko velika da mnogi ljudi imaju zdravstvene prednosti i to samo nekoliko sata od konzumacije. Orasi sa svojim hranjivim supstancama i vitaminima pune telo gorivom do sledećeg obroka.

Orasi su poznati za stabilizaciju stresa.Antioksidansi u orasima jačaju srce i bore se protiv slobodnih radikala koji su poznati za izazivanje bolesti srca.Omega-3 masne kiseline smanjuju osećaj depresije i simptome ADHD-aOrgani počnu da rade bolje, dakle sprečavaju začepljenje arterija i drugih negativnih učinaka na zdravlje.Ako se konzumira u umerenim količinama, neće uzrokovati debljanje, ali umesto toga, podržaće zdravije , regulisati težinu i veličinu struka.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

pozivitno.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track