365 DANA NIJE IMALA SEKS: Evo šta je naučila iz toga
Foto: Printscreen/Instagram

Dobro iskustvo

365 DANA NIJE IMALA SEKS: Evo šta je naučila iz toga

Žena -
Posle razvoda i raskida dugogodišnje veze, ova blogerka je odlučila da će godinu dana provesti u celibatu, a evo i šta je naučila iz toga.

Pre tri godine blogerka Tabata Varton Muntzinger razvela se od svog supruga. Propast braka ostavio je traga na 32-godišnjoj majci dvoje dece, ali ubrzo se ponovno zaljubila.

Međutim, nova ljubav završila je bolnim raskidom nakon godinu dana veze, a nakon toga Tabata je odlučila da je vreme za velike promene u ljubavnom životu.

"Nisam bila u dosluhu sa svojim telom, s razumevanjem sebe same i nisam mogla da cenim stvari koje mogu nekome ponuditi. Davala sam se emotivno, a zauzvrat dobijala jako malo i svaki put plaćala visoku cenu za to," priznala je. Tada je samu sebe nagovorila na eksperiment – celibat u trajanju od godinu dana.

"Nisam želela da me romantična veza ili seks spreče u tome da budem emocionalno sama sebi dovoljna i zato sam odlučila da godinu dana neću izlaziti na sastanke ili voditi ljubav sa nekim," ispričala je i podelila "zapovesti" svog celibata.

1. Neću se upuštati u romantične veze. 2. Neću se upuštati u neobavezni seks. 3. Neću se žaliti na to što sam sama. 4. Neću tražiti društvo samo zato da se ne bih osećala usamljeno. 5. Neću svoj život svesti na potragu za partnerom. 6. Voleću samu sebe koliko god je to moguće. 7. Kroz teške trenutke vodiće me ljubav dece i prijatelja. 8. Preusmereno vreme koristiću kako bih poboljšala svoj život, bez iščekivanja partnera koji će mi se pridružiti na tom putu.

A photo posted by Tabatha (@tabathaetc) on Feb 10, 2016 at 1:59pm PST

Evo šta je Tabata naučila nakon prvih meseci svog eksperimenta

"Živeti u celibatu ne znači da živite bez ljubavi. Ne osuđujete se na život pun usamljenosti. Samo pronađete ljubav u nečem drugom, drugim ljudima i prihvatate to na način prema kojem možda pre niste bili otvoreni," priznala je.

Vreme, energiju i emocije koje je pre ulagala u veze ili neobavezan seks sada je iskoristila za druge stvari, jačala je povezanost sa svojim prijateljima i provodila više vremena s decom.

A photo posted by Tabatha (@tabathaetc) on Mar 9, 2016 at 3:56pm PST

Zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track