(VIDEO) UČINITE KOSU SJAJNOM I GLATKOM: Maska od banane koja uklanja suvoću
Foto: Prfimedia

Saveti

(VIDEO) UČINITE KOSU SJAJNOM I GLATKOM: Maska od banane koja uklanja suvoću

Žena -
Kosa postaje suva kada vlas kose ne upija i ne zadržava dovoljno vlage što dovodi do lomljive kose. Suva kosa može dovesti do pojavljivanja peruti ili gubitka kose.

Osim pravilne ishrane i poznatih tretmana maslinovim uljem, jajima, medom, aloe verom, toplim bademovim i ricinusovim uljem, otkrivamo vam dva neobična i jednostavna načina za njegu suve kose. Reč je o pivu i bananama.

Pivo - Pivo je izvrstan regenerator za kosu. Proteini u pivu "hrane" i čine kosu sjajnom i glatkom.Operite kosu, zatim nanesite malu količinu piva na teme i vlažnu kosu osušite prirodno. Miris piva neće se zadržati ukoliko ju osušite prirodnim putem.

Banane - Banana sadrži veliku količinu kalijuma, bogata je belančevinama, ugljenim hidratima, fosforom, vitaminima, mineralima i vlagom. Izmiksajte jednu bananu i nanesite je od korena kose prema vrhovima. Ostavite je da deluje sat vremena. Na kraju isperite kosu mlakom vodom. Za uspešne rezultate ponovite jednom nedeljno.Bananu možete pomešati s jednom kašičicom bademovog ulja i malo meda. Nanesite masku na kosu i temeljito izmasirajte. Ostavite da deluje 30 minuta i potom isperite.Banana sprečava lomljenje vrhova i poboljšava elastičnost kose.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track