(FOTO) PAKAO ANOREKSIJE: Aruša je bila na samrti, opadala joj je kosa, nije mogla da sedi, a onda
Foto: Printscreen/Instagram

Borba za život

(FOTO) PAKAO ANOREKSIJE: Aruša je bila na samrti, opadala joj je kosa, nije mogla da sedi, a onda

Žena -

Aruši Nekonam je opadala kosa, nije mogla da hoda i većinu vremena je provodila u krevetu.

Lekari su je upozoravali da joj je srce slabo i da će joj uskoro završiti invalidska kolica, ali ona ih je ignorisala. Bila je na ivici smrti. Sve je to bila posledica anoreksije od koje je bolovala godinama. Uzrok tom poremećaju bila je nesigurnost u samu sebe.

Aruša se bavila plesom, a kao tinejdžerka je počela da sumnja u sebe i smatrala je da mora da bude mršavija ako želi da uspe.

"Mnogo sam vežbala, trčala sam svakodnevno najmanje sat vremena, a nisam jela. Mislila sam da sam bezvredna, osećala se kao da ništa nisam postigla, kao da sam izneverila sopstvena očekivanja. Nikada ranije nisam mrzela, ali u tom sam periodu najviše mrzela sebe", priseća se Aruša.

Ona je ipak uspela da se izvuče i polako je počela da menja svoje telo, ali i um. Uz pomoć lekara, roditelja i trenera, počela je da dobija kilograme. Zdravstveno stanje joj se poboljšalo. Krenula je na jogu, a onda i u teretanu. Gledala je fotografije bodibilderki i zadala sebi cilj da bude slična njima.

Posle nekog vremena postala je potpuno neprepoznatljiva.

Aruša smatra da je anoreksija mentalni poremećaj, jer ju je sprečavala da vidi kakva je zapravo – u ogledalu nije videla problem, nego lepotu. Danas svojom pričom želi da osvesti mlade devojke o opasnostima tog poremećaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track