BIĆEŠ LEPŠA AKO SE IZBELIŠ: Njen odgovor na rasistički savet raspametio internet
Foto: Printscreen/Instagram

BIĆEŠ LEPŠA AKO SE IZBELIŠ: Njen odgovor na rasistički savet raspametio internet

Žena -

Mlada Takara Alen na svojoj je koži osetila nametanje uobičajenih standarda lepote koji prevladavaju u svetu – baš je boja njene kože izazvala sramnu reakciju jednog od njenih udvarača.

Devojka iz Australije, koja je iz mešane porodice, dobila je sugestiju od jednog muškarca o tome što bi mogla učiniti da izgleda privlačnije.

"Nemoj misliti da sam perverznjak i ne bih hteo da te uvredim, ali gledao sam tvoje fotke i zanima me jesi li ikad razmišljala o tome da si posvetliš kožu? Izgledala bi mnogo lepše kada bi bila bela", savetovao ju je muškarac.

Međutim, Takara mu nije ostala dužna!

"Jesi li ikad razmišljao o tome da popiješ izbeljivač zato što bi svet bio mnogo lepši kada bi to uradio?"Iako mu je vratila uvredu, priznaje da ju je jako pogodila.

"Bila sam toliko šokirana što mi je neko to poslao da sam počela da plačem", rekla je Takara. Istakla je i da je to deo dubljeg problema zbog kojeg društvo prisiljava devojke mešane rase kao što je ona da se prilagode evropskim standardima lepote ako žele biti prihvaćenije.

Takara je primila brojne poruke podrške, a mnogi ističu da je neverovatno to što ona zapravo nije toliko tamnoputa, ali ipak je izazvala nečiju rasističku reakciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track