PRIPREMATE SE ZA RAZGOVOR ZA POSAO? Onda nikako nemojte da koristite ove izraze
Foto: Profimedia

Teške reči

PRIPREMATE SE ZA RAZGOVOR ZA POSAO? Onda nikako nemojte da koristite ove izraze

Žena -

"Ma apsolutno. To je neverovatno! Mislim ono…" Ovo je vaš svakodnevni vokabular prepun poštapalica. Savetujemo vam da ih više ne koristite jer ćete tako zvučati, verovali ili ne, pametnije. Evo koje su to reči koje biste trebalo da izbacite iz rečnika.

1. Ono

Ovo je jedna od najučestalijih poštapalica koje treba što pre da se rešite. Probajte da izbrojite koliko puta je izgovorite u samo nekoliko minuta i bićete zabezeknuti rezultatom. Koncentrišite se dok govorite i posle nekog vriemena prestaćete da je upotrebljavate.

Čak ni tokom flerta (Foto: Profimedia)
Čak ni tokom flerta (Foto: Profimedia)

2. DoslovnoKada se nešto stvarno dogodilo nema potrebe da naglašavate kako je to doslovno. Mnogi ovu reč koriste u svom vokabularu kako bi ostavili utisak, ali njena upotreba veštom govorniku ne pristaje.

3. ApsolutnoDodavanje ove reči u razgovoru je suvišno. Nešto je ili važno, ili nije. Apsolutno važno ne pojačava važnost.

4. StvarnoAko želite nešto da naglasite, izaberite neku drugu reč umesto "stvarno". Ona se toliko ukorenila u naš rečnik da je postala suvišna.

5. NeverovatnoOvaj pridev koristi se za naglašavanje nečega što je vredno čuđenja, divljenja ili pak zgražavanja. Ali sudeći po tome koliko je neki upotrebljavaju čini se kao da je sve postalo neverovatno.

6. IskrenoZar inače uglavnom lažete ako određene izjave morate da naglasite rečju “iskreno”?

7. Samo Ovaj veznik često se upotrebljava pogrešno kao reč koja “popunjava” rečenicu, ali je samo čini slabijom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja