ZA NESTRPLJIVE TRUDNICE: 9 znakova koji otkrivaju da li nosite dečaka ili devojčicu
Foto: Profimedia

Radoznalnost

ZA NESTRPLJIVE TRUDNICE: 9 znakova koji otkrivaju da li nosite dečaka ili devojčicu

Žena -

Svakom budućem roditelju najvažnije je da se njegovo dete rodi zdravo, hoće li biti devojčica ili dečak manje je važno.

Ipak, uvek se s nestrpljenjem čeka lekarski pregled na kojem će se doznati pol bebe. To slatko iščekivanje može se skratiti uz devet zabavnih načina na koje i pre nego doktor to utvrdi možete saznati stiže li vam devojčica ili dečak.

Naravno, ne možemo da tvrdimo da su ovi pokazatelji sigurni pa pričekajte potvrdu doktora pre nego što počnete da kupujete plavu ili roze stvari.

1.Hrana za kojom čeznete

Da li vam se stalno jede slatko i zaslađena hrana? Verovatno nosite devojčicu. Čeznete li pak za slanom i začinjenom hranom velika je verovatnoća da ćete dobiti dečaka.

2.Jutarnje mučnine

Ako vam početak trudnoće počinje bez ili s vrlo malo jutarnjih mučnina vrlo verovatno nosite dečaka. Ako vam je pak želudac stalno uznemiren i imate jake jutarnje mučnine to možete 'zahvaliti' jednoj devojčici.

3.Oblik stomaka

Ako vam je trudnički stomak nisko, pripremite se na mnogo plave garderobe, a ako je trbuh položen više u garderobi vašeg deteta prevladaće roze boja.

4.Otkucaji srca

Ako je oko sedmog tjedna od začeća broj otkucaja djetetova srca u minuti 140 ili više, to ukazuje da stiže djevojčica, a ako su otkucaji srca ispod 140 možete se veseliti dječaku.

5. Bubuljice

"Buktanje" bubuljica i loš ten znak su da ćete postati mama ćerke. 'Bapske priče' kažu da se bubuljice pojavljuju jer devojčice svojim mamama kradu lepotu.

6.Veličina grudi

Ukoliko vam leva dojka izgleda veće od desne to bi moglo ukazivati na to ćete dobiti sina. Veća desna dojka od leve pa znači da možete očekivati ćerku.

7.Miris luka

I mali test s lukom može vam otkriti pol deteta. Ako vam nekoliko sati nakon konzumacije miris luka izlazi kroz pore, biće muško. Ukoliko nema nikakvog mirisa, biće žensko.

8. Grljenje stomaka

Ako imate malu devojčicu i ona stalno grli vaš stomak, u vama raste dečak. Ako imate sinčića koji stalno grli stomak, u vama raste devojčica.

9. Test s venčanim prstenom

Zavežite prsten, po mogućnosti burmu, za končić i držite ga tako da visi iznad stomaka. Ako se prsten pomera napred nazad, možete se veseliti devojčici, a ako se pomera kružno, možete se radovati dečaku.

(Zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track