NAJPOPULARNIJA LIPOSUKCIJSKA ISHRANA: Iskustva sa dijetom i jelovnik
Foto: Profimedia

Svi je obožavaju

NAJPOPULARNIJA LIPOSUKCIJSKA ISHRANA: Iskustva sa dijetom i jelovnik

Žena -

Liposukcijska ishrana je revolucionarna metoda pomoću koje za samo 10 dana možete da smršate čak 10 kilograma! U pitanju je hit dijeta koja je postala veoma popularna u celom našem regionu, pa i šire.

Zahvaljujući njoj, brojne poznate ličnosti su uspele da koriguju svoju liniju i reše se suvišnih masnih naslaga. Za sve to zaslužan je Kenan Mandra, nutricionista iz Bosne i Hercegovine koji tvrdi da se moramo vratiti iskonskim načinima ishrane. Tačnije, trebamo se rešiti industrijske hrane, a ponovo jesti meso, ribu, jaja, sireve i domaće namirnice.

Iako vam to sigurno zvuči neverovatno, istina je da je hrana bazirana na žitaricama prepuna aditiva, šećera i veštački sintetisanih hormona koji su najzaslužniji za sve veću pojavu gojaznosti među populacijom. Upravo zbog toga, nastala je ova izvanrenda metoda – svojevrsna liposukcija bez noža. Ukoliko ste se odlučili da promenite svoje prehrambene navike, u nastavku saznajte šta je liposukcijska ishrana, kakva je dijeta u pitanju, kakve rezultate možete da očekujete i da li je adekvatna za vas.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Šta je liposukcijska ishrana i zašto je dobra

Pre svega, potrebno je da znate da je svaka dijeta različita i da nije primenjiva na svakoj osobi. Ipak, detaljnom kliničkom analizom, nutricionista Kenan Mandra uspeo je da usavrši dijetoterapijski tretman pomoću kojeg se metabolizam „budi“ i ubrzava svoj tad. Tokom ovih 10 dana, u organizmu se pokreće proces sagorevanja masti.

Upravo zbog toga, liposukcijska ishrana je odličan način da vaše telo prestane da taloži masne naslage, već da ih troši i izbacuje višak.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Ukoliko ste već probali nekoliko dijeta, sigurno na kraju niste bili zadovoljni postignutim rezultatima. Verovatno ste nepotrebno krivili sebe, iako ste se pridržavali svih mogućih pravila, a organizam ste iscrpeli i uskraćivali mu neke preko potrebne hranljive materije, a najviše proteine. Veoma je opasno držati dijete koje su stroge i restriktivne, a liposukcijska ishrana to svakako nije. U pitanju je metoda koja bez ikakvih gladovanja pruža vašem telu sve što mu je potrebno tokom pomenutog perioda.

Stoga, liposukcijska dijeta za mršavljenje je dobra za organizam, jer je u potpunosti neškodljiva i ne ostavlja negativne posledice. Ona zadovoljava sve proteinske potrebe svakog čoveka, a upravo aminokiseline igraju ključnu ulogu u gubljenju suvišnih kilograma. Naime, oni deluju tako da telu dostavljaju energiju koja pokreće proces metabolizma masti i aktivira njihovo trošenje.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Kako funkcioniše ova zdrava dijeta u praksi

Tokom 10 dana, koliko traje liposukcijska dijeta, predviđeno je da redovno unosite proteine, a po potrebi i one u vidu suplemenata. Dakle, konzumira se zdrava hrana bogata belančevinama, što uključuje meso, punomasni sir, jaja, slaninu, mleko, odnosno sve ono što su jeli naši preci. Kenan Mandra je zajedno sa svojom grupom istaknutih nutricionista ustanovio da se poslednjih decenija velika većina nas hrani na potpuno pogrešan način.

Unosom tzv. zdrave hrane koja se bazira na žitaricama i salatama mi zapravo ne dobijamo ono što nam daje energiju, pa se često služimo i namirnicama koje su prebogate šećerima, da bi nadoknadili to. Upravo zbog toga se i preterano gojimo, jer ugljeni hidrati se na ovaj način pretvaraju u masne naslage i ne zadovoljavaju naše potrebe na duži vremenski period.

Važno je reči da liposukcijska ishrana nije namenjena onima koji ne mogu ni fizički ni psihički da je sprovedu i izdrže u celosti. Zbog toga se savetuje da se pre njene primene obavezno posavetujete sa lekarom i uradite sve potrebne analize. Nakon toga, jednostavno se možete konsultovati sa nutricionistima koji će vas uputiti i nadgledati tokom celog procesa dijete, sve do postizanja željenih rezultata.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Liposukcijska dijeta šta jesti tokom 10 dana

Sve obroke vam detaljno planira i programira tim stručnjaka nutricionista koji će po vašim potrebama i krajnjem cilju odrediti koja hrana najviše odgovara vašem telu. Kada je u pitanju liposukcijska ishrana jelovnik je raznovrstan i šarenolik.

Za doručak se mogu konzumirati domaći vafl keks sa cimetom, razni smoothie napici, omlet sa sirom i suvim mesom, tunjevina, pileća salata ili pljeskavice od tikvica.

Za ručak se tokom ovog tretmana mogu konzumirati pohovani patlidžan, pileće pljeskavice, krem supa od pečuraka, pohovano belo meso, junetina, pirinač, punjene šnicle ili losos. Osim toga, uz glavno jelo se svakako preporučuje i neka salata, bilo da je u pitanju ona od paradajza, kupusa, maslina, tikvica ili krastavaca.Deserti su bazirani na voću, odnosno prirodnim šećerima koji se ne pretvaraju u masti, pa ćete stoga uvek biti siti i zadovoljni tokom dana.

Ono po čemu se liposukcijska ishrana razlikuje od svih drugih dijeta jeste to što je njen centralni obrok – večera. Kenan Mandra tvrdi da je upravo vreme od 18 do 22 časa najbolje da se konzumira hrana, i to biftek, salata, riba, morski plodovi, plića krilca (zajedno sa kožom), batak. Tačnije, u pitanju je izvorna hrana koja je bogata proteinima koji su od suštinske važnosti za naš organizam.

Ukoliko ste se pitali da li ta hrana goji, odgovor je – ne, jer ona u sebi ne sadrži šećere koji upravo dovode do nagomilavanja masti. Upravo suprotno, ove namirnice će vašim mišićima dati energiju koju će oni potrošiti, nećete biti gladni, a povrh svega toga mršavićete ili ćete održavati svoju idealnu telesnu težinu.

Kenan Mandra preporučuje da jedemo više masnoća, a manje šećera, kao i da izbegavamo industrijske proizvode koji su praktično beskorisni za nas, a mogu da nam naprave mnogo štete. Takve namirnice su prepune aditiva koji su neretko i kancerogeni, pa se stoga treba okrenuti ishrani baziranoj na domaćoj hrani, kakve nam liposukcijska ishrana i preporučuje.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Kakva su iskustva polaznika sa liposukcijskom ishranom

Ovaj način ishrane postao je popularan i među poznatim ličnostima koje su prezadovoljne postignutim rezultatima. Među njima su pevač narodne muzike Halid Bešlić, koji dobro zna šta je liposukcijska dijeta, jer je oslabio 10 kilograma, a namerava još toliko kroz još jedan tretman. Prema njegovim tvrdnjama, nije teško i ne traje dugo, a za sve je potrebna čvrsta volja i zacrtan cilj.

Nisu samo muškarci izrazili zadovoljstvo sa ovim tretmanom, već su se u njegove fenomenalne rezultate uverile i daleko poznate Suzana Mančić i popularna glumica Monika Beluči.

"Dobila sam preporuku od prijateljice koja je za jako kratko vreme potpuno rešila problem sa viškom kilograma. Rekla mi je da liposukcijska ishrana provereno daje rezultate i mogu to i da potvrdim – oslabila sam 9 kg za 10 dana. Preporučujem svakome ko ima problem sa suvišnim kilogramima", rekla je Željka.

"Već nakon nedelju dana primetio sam da sam značajno oslabio u struku, kao i da nemam više višak na stomaku i butinama. Osećam se fenomenalno, pokušavao sam razne dijete i ni jedna nije davala željene rezultate. Liposukcijska ishrana mi je pomogla da dođem do svog cilja, a za dva tretmana oslabio sam 18 kg", Petar, 29.

"Trebala mi je prava dijeta kojom ću uspeti da se rešim viška kilograma koji imam posle trudnoće. Čak ni dve godine nakon porođaja nisam uspevala da skinem salo na stomaku, i sasvim slučajno sam preko TV emisije saznala za ovaj tretman. Nakon dva kruga primene ove ishrane napokon mogu da kažem da sam došla do svog cilja, moje telo izgleda vitko kao i pre, a sav višak sa stomaka i bokova je napokon otišao. Lakša sam za 15 kg", Sabina, 33.

Postoje i svedočenja koja su zaista neverovatna. Tako je, na primer, u Bosni i Hercegovini jedna devojka sa 110 kilograma došla na 66 kg za mesec dana! Pri tom nije imala nikakve zdravstvene komplikacije, a nije bilo tzv. jo-jo efekta. Kada je u pitanju liposukcijska dijeta iskustva su zaista autentična i impresivna, a svi koji su primenjivali ovaj tretman danas se osećaju zadovoljno, zdravo i srećno u svom telu.

Koja je cena liposukcijske dijete?

U zavisnosti od željenog cilja, tretman može trajati 10, 14, 21 ili 30 dana, što svakako određuje i cenu liposukcijske dijete. Ono na osnovu čega se određuje period primenjivanja ovog režima ishrane jeste BMI indeks. Zahvaljujući njemu se mnogo bolje vidi da li je, i koliko je osoba gojazna, jer broj kilograma nije merodavan u većini slučajeva. Sve ovo rade nutricionisti koji će vam dati preporuku i pratiti kako napredujete.

Na kraju, savetujemo vam da u skladu sa sopstvenim očekivanjima, potrebama i željama odlučite da li ste spremni na taj značajni korak ka cilju. Ukoliko ste zainteresovani za neki od ovih tretmana, posavetujte se sa nutricionistima koji će vas adekvatno uputiti, a liposukcijska ishrana će vam pomoći da se konačno rešite suvišnih kilograma i da se osećate sjajno i zadovoljno.

Savetovališta za liposukcijsku ishranu nalaze se u BIH, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji i Bugarskoj, dovoljno je da ukucate autorovo ime u vaš pretraživač i dobićete sve potrebne informacije.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ostale smernice i važne napomene

Kao i što već sami znate, svaka dijeta funkcioniše tako što zahteva unos vode u organizam. Ovde je potrebno da se pridržavate starog pravila od 2 litre tečnosti dnevno, a možete da pijete i po šolju čaja (bez šećera i zaslađivača), jer ćete na taj način ubrzati probavu.

Ono na šta svakako treba skrenuti pažnju jeste da se kod nekih osoba može javiti apstinencijalna kriza. Ona je svojstvena svakoj dijeti, odnosno na samom početku promene prehrambenih navika. Želju za hranom, ukoliko se ona javi, lako možete eliminisati unosom vode, a možete da isečete jedan krastavac koji je sjajan kada nastupe problemi..

Takođe, trebate znati da liposukcijska ishrana nije preporučljiva trudnicama i dojiljama, osobama koje pate od hormonalnih poremećaja, dijabetičarima, obolelima od bolesti jetre i bubrega, kao i onima čiji imunitet je slab.

Osim toga, ne primenjuje se ni na deci mlađoj od 14 godina, kao ni onima kojima lekar ne da preporuku za primenu ove dijete.

Liposukcijska ishrana nuspojave može da ispolji kroz pojavu glavobolja, zatvora, lošeg zadaha iz usta, a moguća je i nadutost. Sve to su prolazne kontraindikacije koje se veoma brzo povuku.

Ne treba da vas uplaši pojava pada krvnog pritiska ili ako osetite trnjenje ruku, pošto je to privremenog karaktera. Sve to su pokazatelji da se organizam prilagođava novom i ispravnom načinu unosa hrane, a liposukcijska ishrana to svakako jeste.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Dijetamesecevemene.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja