NIJE TO NAJGORA STVAR NA SVETU: Gore od prevare je bar još 10 stvari koje vode do raskida!
Foto: Shutterstock

Kraj je blizu

NIJE TO NAJGORA STVAR NA SVETU: Gore od prevare je bar još 10 stvari koje vode do raskida!

Žena -

Do tačke s koje nema povratka odvešće vas i laganje bilo o sebi, svojoj zavisnosti ili o polno-prenosivoj bolesti. Ucenjivanje i zlostavljanje bilo koje vrste takođe vodi ka konačnom "zbogom".

Prevara će u najmanju ruku poljuljati odnos. Neki će je preživeti ukoliko obe strane žele da ostanu zajedno i porade na problemu. Neke parove će rastaviti nepovratno. On je ubica veze jer uključuje izdaju, nepoverenje, sumnju u sve dosadašnje što ste proživeli, ali i ono najgore - sumnju u sebe.Ipak, postoji još problema koji stoje uz bok prevari. Gotovo su jednako snažni (a neki čak i gori) i jednako razaraju odnose. Stručnjak za veze Samanta Džejn ispričala je da postoji barem 10 takvih razloga. Ovo je 10 razloga koji su gori za odnos od prevare:

Lažno predstavljanje

Pravite li se da ste nešto što niste, to će pre ili kasnije izaći napolje. Vuk dlaku menja, ali ćud nikada, kaže Džejn dodajući da je to jedan od najčešćih uzroka raskida.

Zlostavljanje

Fizičko ili psihičko zlostavljanje nikad nije u redu. Obično ostaje nepoznato sve dok zlostavljana strana ne dođe do tačke pucanja kada o sebi ima katastrofalno mišljenje.Laganje

Laganje na bilo koji način, pa čak i bele laži, narušavaju poverenje.Skrivanje polno-prenosive bolesti

Skrivanje polno-prenosivih bolesti na površinu izbacuje gomilu nepoznatih podataka, a uglavnom otkriva izdaju.

Pasivno-agresivno ponašanje i finansijsko kontrolisanje partneraPokušaj kontrole partnera finansijski ili pasivno-agresivnim ponašanjem nikako ne može da vodi ka konstruktivnom i srećnom odnosu. Pre ili kasnije zlostavljana strana će otići. Maltretiranje kućnim poslovima

Mislite li da ćete moći samo da sedite i koristite partnera kao roba koji će sve raditi za vas u kući, varate se. To neće funkcionisati - objasnila je Džejn.

Zavisnost od alkohola/droga

Zavisnička ponašanja obično su traumatična za vezu, bilo da živite svesno s tim ili ste to tek otkrili. Mreža laži kojima se zavisnici služe pre ili posle zakomplikovaće se do mere da je prekid obično neizbežan.

Korišćenje deteta protiv partneraKorišćenje deteta protiv partnera jedno je od najzločestijih metoda koje partnere udaljavaju do tačke na kojoj obično više nema povratka. Deca su nevina i nemaju veze s vašim odnosom. Tako treba i ostati. (Dejli mejl/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track