5 NAČINA DA VAM NE SMRDI FRIŽIDER: Evo kako da sprečite nepijatne mirise
Foto: Profimedia

Oslobodite se neprijatnih mirisa

5 NAČINA DA VAM NE SMRDI FRIŽIDER: Evo kako da sprečite nepijatne mirise

Žena -

Svima nam se bar jednom desilo da zaboravimo ostatke neke namirnice u najnižem uglu frižidera.

Nema mlade domaćice kojoj se bar jednom nije desilo da je nakon ugodno provedenog odmora u frižideru dočeka zelena salata, grašak, čorba, ili bar ono što je od toga ostalo, nakon što je dane provelo čameći u mraku, piše Lisa.rs

Problem i ne bi bio toliko veliki da smrad koji takva situacija izaziva nije nepodnošljiv i a za samo trenutak se raširi po celom domu.

Čak i kad ispraznite frižider i operete ga na klasičan način, neprijatan miris će se dugo zadržavati u unutrašnjosti aparata. Evo kako možete da rešite taj problem.

1. Sirće

Dobro poznat recept za eliminisanje neprijatnih mirisa, koji su još i naše bake koristile, predstavlja mešavinu sirćeta i vode. Kada smućkate ove dve tečnosti dobijenom istrljajte čitavu unutrašnjost frižidera i sačekajte da se malo provetri. Rezultati će biti skoro trenutni.

2. Soda bikarbona

Drugi način takođe poznat dugi niz godina predstavlja mešavinu sode bikarbone i vode. Kao i u prvom slučaju, natopite krpu ovom smesom i istrljajte unutrašnjost frižidera.

3. Papirni ubrusi

Za jači smrad umotajte papirne ubruse u kugle i ubacite ih u frižider. Ostavite ih da stoje nekoliko dana, a kada ih izvadite i bacite, istrljajte frižider sirćetom i vodom, kao što smo već predložili.

4. Soda bikarbona ili zrna kafe

U slučaju da rešite da otopite frižider, onda može da vam posluži i soda bikarbona ili zrnevlje kafe koje možete da postavite u njega dok ga držite otvorenim.

5. Ekstrakt vanile

Par kapljica ekstrakta vanile nakapajte na tufer od vate i ubacite u friz. Ostavite da odstoji nekoliko dana, nakon toga ne samo što će eliminisati smrad, već ćete imati i frižider prijatnog mirisa.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track