Zbog komentara jedne žene proklinjala je dan što je ovako obučena izašla iz kuće
Foto: Fejsbuk

Želela da skrene pažnju

Zbog komentara jedne žene proklinjala je dan što je ovako obučena izašla iz kuće

Žena -

Glumica Brin Hafman odlučila je da na stranici "Love What Matters" podeli svoje neprijatno iskustvo koje je doživela jednog jutra dok je završavala obaveze u pošti

Porukom uz sliku svoje figure htela je da skrene pažnju na to koliko žene mogu da budu zlobne, umesto da pružaju podršku jedna drugoj.

Njenu poruku prenosimo u celosti:

"Obukla sam teksas šorts koji je išao do sredine butina, lepršavu belu bluzu i japanke i izašla iz kuće da završim neke obaveze. Samo da naglasim da je bila potrebna hrabrost da kupim i nosim pomenuti šorts jer moje noge, preplanule od plivanja i mišićave od plesa, pod jedan - nisu onakve kakve želim da budu, a pod dva - nisu dorasle tradicionalnim standardima lepote (čitaj: obrađene u fotošopu) zbog celulita.

Tog jutra sam morala da odem u poštu. Čekala sam u redu između dve žene. Žena broj 1 ispred mene imala je oko 60 godina. Čim sam stala iza nje nasmešila mi se i pohvalila moj ten i frizuru. Ćaskale smo o vremenu i deci dok nije došla na red na šalteru. U duhu one "dobro se dobrim vraća", okrenula sam se ženi broj 2 koja se nalazila iza mene i nasmešila. Žena broj 2 imala je između 30 i 35 godina, bila je vrlo privlačna, nosila je majicu na kojoj je pisalo "keogzistiraj". Rekla mi je: "Vaša kosa je zaista divna", okrenula glavu na stranu i dodala, "Ali o tom šortsu bi trebalo da razmislite".

Da. Pročitajte još jednom.

Moje lice je pocrvenelo istog trenutka, ne od stida, već od besa. Počela sam da naginjem glavu u stranu. Da ste me nekad zaista videli besnu, znali biste na šta mislim. Stisla sam pesnice. Znam to jer su mi se nokti urezali u dlanove. Toliko stvari mi je prolazilo kroz glavu.S obzirom da nisam imala toliko vremena tog dana da dozvolim sebi da budem uhapšena, izgovorila sam sledeće: "A vi bi trebalo da razmislite o toj majici".

Okrenula sam se i ignorisala je dok nisam izašla iz objekta. Ostala bih još, ali sam se od svih stvari plašila da bih mogla da počnem da plačem. Samo sam želela da odem kući da se presvučem. I TO me je razbesnelo. Pol nije bitan. Rasa nije bitna. Religija nije bitna. Seksualna orijentacija nije bitna. Ali debljina? Ona je očigledno bitna. Otići ću korak dalje i kao glumica reći da je bitnija čak i od talenta. Od stava. U principu od bilo čega drugog. Jer debele devojke nisu uverljive heroine, niti predmet seksualne požude.

Ali to je tema nekog drugog posta na Fejsu. Slušajte, ljudi. Naročito žene. Plus sajz ne mora nužno da znači da neko nije zdrav. Plus sajz ne mora da znači da je neko lenj po svaku cenu. Plus sajz ne znači da je neko ružan ili neprivlačan ili netalentovan ili MANJE ČOVEK. Možda imate problem s mojim telom. Ja ga nemam. I naporno sam radila kako bih prevazišla osuđujuću porodicu i prijatelje, razvod, depresiju. Žene, ne udarajte jedna na drugu. Slavite jedna drugu. Svakog dana."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track