ZNATE LI ŠTA SVE TREBA DA OBAVITE PRE ODLASKA NA ODMOR? Ovo je 6 tretmana koji su neizbežni
Foto: Profimedia

Saveti

ZNATE LI ŠTA SVE TREBA DA OBAVITE PRE ODLASKA NA ODMOR? Ovo je 6 tretmana koji su neizbežni

Žena -

Napokon ste rezervisali apartman na moru i sad odbrojavate dane do odlaska na more! Pre putovanja i prvog odlaska na plažu potrebno je napraviti malu pripremu.

Ovih šest rituala pripremiće vas za prvi odlazak na plažu ili bazen. Jer kada smo u bikiniju, stvarno ne želimo da nam se dogode neki propusti, zar ne?

Poradite na tamnijem tenu

Kada: dva dana pre odlaska na odmor

Svi izgledaju bolje u bikiniju kada im koža potamni. Prema tome, ako vam je neugodno odmah da se skinete u kupaći kostim, zašto sebi ne biste pomogli tako da dva dana pre odlaska na more nanesete blagi losion za samopotamnjivanje? Osećaćete se bolje i samopouzdanije u bikiniju! Ako to učinite dva dana pre odlaska na odmor, još uvek ćete imati vremena za popravke ako nešto krene po zlu (ali razmišljaćemo pozitivno!).

Pedikir

Kada: dan pre odlaska na odmor

Celo vreme ćete nositi otvorene sandale – nemojte dozvoliti da loš pedikirato pokvari! Osim ako ne stavljate trajni gel lak na nokte, pedikir je najbolje odraditi dan pre odlaska na more kako bi što duže izgledala savršeno.

Depilacija

Kada: tri dana pre odlaska na odmor

Daleko najvažniji korak. Depilacija je najsigurnija opcija kako se rešiti neželjenih dlačica i ne brinuti se zbog njih dok ste na odmoru. Preskočite brijače, jer mogu uzrokovati iritacije na koži. Kupovnim voskom depilacija je jednostavnija no ikad – ali dozvolite koži dva do tri dana kako bi crvenilo i otekline u potpunosti splasnule pre nego što uskočite u bikini.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vratite svoju meku kožu

Kada: nedelju dana pre odlaska na odmor

Niko ne želi suvu kožu kada ide na godišnji odmor i uživanje na moru. Nedelju dana pre odlaska na more započnite s pilinzima celog tela i religioznim nanošenjem hidratantnih losiona nakon svakog tuširanja. Taman kad dođete na plažu, vaša će koža biti mekša, glađa i sjajnija.

Ekstenzija trepavica

Kada: dva dana pre odlaska na odmor

Ovo nije presudno i jako važno, ali zbog trepavica ćete u svakom trenutku vašeg godišnjeg odmora izgledati puno sređenije. S dobrim trepavicama praktički vam ni ne treba šminka na očima, a nećete se ni morati brinuti zbog maskare koja će se topiti na visokim temperaturama.

Kozmetički tretman kože

Kada: mesec dana pre odlaska na odmor

Rezervišite termin kod kozmetičarke mesec dana pre odlaska na odmor kako biste sprečili neželjene reakcije ili akne koje bi se mogli pojaviti u međuvremenu na vašem odmoru. Ponekad tretmani “probude” kožu koja nakon toga ima potrebu reagovati i izbaciti dubinske nečistoće. Četiri nedelje su dovoljne za oporavak.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(ljepota i zdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track