Ako ga još nikada niste pravili ili pak želite isprobati neku novu tehniku, ovaj recept je kao stvoren za vas. Donosimo recept za najjednostavniji višnjevac.
Sastojci:
- Višnje
- Rakija
- Šećer
- Staklena tegla
Postupak pripreme:
1. Višnje operite i uklonite peteljke i lišće.
2. Na dno veće tegle poslažite red višanja.
3. Potom preko njih posipajte šećer u debljem sloju.
4. Preko sloja šećera ponovno poslažite red višanja, pa red šećera.
5. Ponavljajte postupak sve dok tegla nije napunjena gotovo do vrha.
6. Teglu s višnjama odložite na sunce i poklopite s tanjirićem (nikako s poklopcem).
7. Kada se šećer potpuno otopi, teglu do vrha napunite rakijom, lagano promešajte i zatvorite poklopcem.
8. Višnjevac odložite u osavi i ostavite da odstoji barem mesec dana.