ŽELITE BRZO DA SMRŠATE: Evo koju hranu treba da jedete
Foto: Thinkstock

ŽELITE BRZO DA SMRŠATE: Evo koju hranu treba da jedete

Žena -

Čim dođe leto mnoge dame se uplaše da nece lepo izgledati u kupaćem kostimu i da imaju višak kilograma, pa se izgladnjavaju i bore sa raznim dijetama. Ove namirnice možete da jedete koliko hoćete i da se ne bojite da ćete se ugojiti, naprotiv pomoći će vam da skinete suvišne kilograme.

1. Koštunjavo voćeKoštunjavo voće je veoma kalorično, pa se preporučuje do 18 komada dnevno, što iznosi oko 170 kalorija. Naučnici veruju da konzumiranje koštunjavog voća može da da vas zasiti na duže vreme, pa ćete konzumirati manje kalorija u toku dana.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

2. Kokosovo uljePreliminarna istraživanja pokazuju da se jednostavnim gutanjem kokosovog ulja može ubrzati metabolizam i sagorevati 120 kalorija više dnevno. Ako želite da smanjite unos kalorija, bolje vam je da kuvate na kokosovom ulju nego da u potpunosti izbacite masti iz ishrane.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

3. Avokado Ukoliko koristite avokado umesto putera, obezbedićete organizmu miks zdravih masti, vlakana i vitamina za kojim su nutricionisti sasvim opravdano poludeli. Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi sa viškom kilograma koji pojedu pola avokada za ručak osećaju veće zadovoljstvo i sitost čak pet sati posle toga.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

4. LososOva riba je puna omega-3 masnih kiselina, koje su izuzetno zdrave, a ukus joj je fantastičan. Pored toga, sadrži proteine, koji daju snagu i energiju organizmu.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

5. ŽumancaSuprotno ustaljenom mišljenju, žumanca ne podižu holesterol koji može dovesti do srčanih problema. Jaja, sa sve žumancima, zapravo doprinose sitosti, što u krajnjoj liniji sprečava prejedanje.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(harpersbazaar.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track