ISPOVEST PRVOG DEČKA GOSPOĐE TRAMP: Prodajem vespu na kojoj sam vozao Melaniju!
Foto: Profimedia

ISPOVEST PRVOG DEČKA GOSPOĐE TRAMP: Prodajem vespu na kojoj sam vozao Melaniju!

Žena -

Slovenački biznismen Peter Butoln, nekadašnji novinar i PR u kabinetu vlade Janeza Drnovšeka i Antuna Ropa, prodaje svoju vespu na koju je pokupio Melani Tramp.

"Prodajem italijanski motor, vespu iz 1984. godište, metalik plave boje. Prvi sam vlasnik, motor je uskladišten, savršeno očuvan, neoštećen s originalnom bojom. Svi delovi su originalni kao i kožna sedišta. Vespa je poznata po tome što je 1987. po Ljubljani i Sloveniji vozila slavnu slovensku manekenku Melaniju Knavs, a danas Melani Trump, suprugu republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a Donalda Trumpa", piše u oglasu.

Prihod od prodaje, stoji dalje u oglasu, ići će u Sloveniju, u humanitarne svrhe za siromašnu decu bez roditelja, a početna cena je 9900 dolara.

VOŽNJE PO LJUBLJANI Da, to je moja vespa i dok smo Melanija i ja bili zajedno, vozili smo se njom zajedno po Ljubljani i na more do Portoroža. Bio sam joj prvi dečko, ali nije dugo trajalo, jer sam morao u vojsku na služenje vojnog roka, a ona je potpisala ugovor s jednom modnom agencijom iz Milana. Međutim, to leto 1987. bilo nam je poprilično zabavno -

"To su bila ta vremena, Djuran djuran i Depeš moud. Lakirane cipele i ovakve frizure. Melanija je očito pala na to", rekao je uz osmeh.

Peter Butoln samo je još jedan od dokaza da se u susjednoj Sloveniji još nije stišala jagma za njihovom Melanijom Knavs, devojčicom iz Sevnice koja će, ako kontroverzni mogul Donald Trump pobedi na izborima u novembar, postati prva dama SAD-a.

U poslednjih nekoliko meseci otkako je postalo očito da Tramp ima najveće izglede da postane republikanski kandidat na predstojećim izborima, o njegovoj 24 godine mlađoj supruzi, ali i o njenoj porodici, gotovo svake nedelje na videlo dana izađe neka afera ili "duboko skrivena tajna".

Butolnova vespa u subotu ujutro nije imala ni jednu ponudu.

"Dobro, ali sada svi pričaju da su bili s Melanijom. Imate li kakav dokaz? Iskreno, priča o vespi je malo... - nisam ni stigao završiti, a Butoln je već krenuo odgovarati.

"Imam tri naše zajedničke slike. Dve iz Ljubljane dok smo šetali starim gradom i jednu iz Portoroža, gde smo otišli na jednodnevni izlet na more. Ali vam te slike neću pokazivati. Mnogi su me tražili i niko nema dovoljno para da ih kupi", uverava Butoln pa iz džepa vadi razglednicu iz Novigrada. Pečat pošte je iz 1987, a na poleđini stoji:"Dugo se nismo videli, ni čuli pa ti šaljem lep pozdrav s mora. Melanija".

"Mi smo bili u vezi tri meseca. Završila je škola i leto je bilo pred nama. U to vreme cela ekipa se okupljala na Tromostovlju u Ljubljani. I Melanija je došla sa svojom ekipom. Ja sam išao u gimnaziju, a ona je bila u srednjoj školi za dizajn. Ja sam imao 18 i po, a ona 17 godina. Ljubljana je mala, svi smo se znali, i naravno da odmah zapaziš novo lice u društvu. Bila je lepa, bila je vitka, ja sam malo popio i napravio sam prvi korak. Tako je krenulo", priča Butoln.

Kaže mi kako te prve večeri nije bio s vespom, već na biciklu. Njegova vespa, kaže, bila je prva plava vespa u bivšoj Jugoslaviji. Njegov otac znao je neke uvoznike i sredio mu je da među prvima dobije taj motor.Prvi razgovor bio je klasični tinejdžerski. On ju je pokušao šarmirati, a ona je bila suzdržana."Bila je lepo obučena. Moderno, a ipak ne upadljivo", priča.

Izlazili su u bioskop, gledali su uglavnom neke komedije, a kada nisu išli s društvom, odlazili bi na picu. Seća se da joj je jednom prilikom poklonio plišanog medvedića.

"Došao bih po nju u stan. Bio je to mali stan, jednosoban. Ona je tamo živela sa sestrom Ines, koja je bila četiri godine starija. Prvo su živele s ocem u iznajmljenom unajmljenom stanu, a onda im je otac kupio stan. Ona je dva puta bila u mom stanu. Bilo nam je lepo, onako mladenački. Ona nije volela duge izlaske, nije pila alkohol, kao druge devojke. Želela je biti odmorna na snimanjima. Naše druženje prekinula je vojska koju sam služio u Jastrebarskom. Od onda se nismo čuli", ispričao je.

Foto Rojters
Foto Rojters

IZBRISALA PORUKU Nakon izlaska pokušao je doći do nje, zvao je njenog oca Viktora u Sevnicu, odlazio kod njene sestre Ines, ali do do Melanije nije uspeo da dođe.

Kada je Butoln izašao s pričom o Melaniji za jedan slovenački medij, Ines mu je preko Fejsbuka poslala poruku – "Ne laži, Peter". Ali odmah je tu poruku izbrisala.

"Nakon Melanije bio sam u vezi s Ines. Je li se zbog toga javila ili ne, ne znam. Je li shvatila da znam dosta toga pa je odmah izbrisala status, isto tako ne znam. Međutim, ovo što pričam je istina", uverava.

Siguran je da je Melanija mogla da napravi mnogo veću manekensku karijeru, posebno pošto je, kako kaže, posetila hrvatskog estetskog hirurga Sinišu Glumičića.

"Tada je ona počela da izgleda kao prava žena. Kao model je mogla mnogo više napraviti, ali je odabrala zlatni kavez. Njoj ništa ne nedostaje, ali slobode nema. Onaj njen osmeh, pa i ovo plagiranje govora, samo je dokaz da ona više ni o čemu ne odlučuje. Ali tako je odabrala", priča Butoln.

NIJE BIO VELIKI KOMUNISTAPeter odbacuju s gnušanjem priče kako je Melanijin otac Viktor Knavs bio visokopozicionirani komunista, uz opravdanje kako se tom pričom samo želi da naštete Trapovu republikanskom identitetu."Bio je član partije kao i mnogi, a to članstvo omogućilo mu je da ostvari napredak. Nikakva ideologija tu nije u pitanju", reči su starijih meštana Sevnice, gde je i danas porodična kuća Knavsovih.Ipak, neki meštani dodaju kako su za neke priče krivi sama Melanija i njena porodica. "Melanija nikad nije završila arhitekturu u Ljubljani iako se time pohvalila u jednom intervju za američke medije", rekli su.

Jedni joj predbacuju da se svojim ponašanjem u javnosti gotovo i stidi što je poreklom iz Slovenije, uz napomenu da je donirala samo 25.000 evra za sevnički Dom zdravlja, iako je kao Trampova žena mogla da učini mnogo više.

"Pitanje je zna li ona zna slovenački. Zašto se sad zove Melani, a ne Melanija? Zbog čega je nakon odlaska u Milano promenila prezime u Knauss? Sigurno se u Donalda zaljubila zbog njegove kose, a na venčanju mu je obećala da će ga voleti do zadnjeg dolara. Slavica koja se udala za Bernija Eklstona za Hrvatsku je učinila mnogo više", ogorčeni su mlađi meštani Sevnice.

Drugi joj pak priznaju snalažljivost, a njenu mogućnost da postane prva dama SAD vide kao velik uspeh."Ona je uvek, u osnovnoj i u srednjoj školi, sebi postavljala ciljeve. I bila je vrlo uporna u njihovu ostvarivanju", kažu njeni nekadašnji prijatelji.

I jedni i drugi pak slažu se da je njena najnovija afera oko plagiranja govora Mišel Obame samo dokaz za ono u što su svi uvereni otkako je u januaru 2006. godine rekla "da" Donaldu Trumpu - Melanija živi u zlatnom kavezu.Ima sve, ali slobode nema.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track