ONA JE BILA BOLESNA OD LJUBAVI: Šta se dešava kada telo odbacuje muškarca koji nije za tebe?
Foto: Profimedia

Kako izabrati pravog?

ONA JE BILA BOLESNA OD LJUBAVI: Šta se dešava kada telo odbacuje muškarca koji nije za tebe?

Žena -

Pre nego što zatražite savet od prijateljice da li je vaš novi dečko dobar za vas, prvo dobro oslušnite svoj organizam. Sa nepunih 20 godina nisam bila u fazonu da ulazim u komplikovanje ljubavne odnose i planiram život sa nekim. Interesovala me je škola, ali mi je zato trebala neka povremena kres kombinacija.

I tu se pojavio on – dasa kao iz snova: crna kosa, visok, prodoran pogled, telo Apolona. Iz nekog razloga se od svih cica zalepio baš za mene i ne mogu da kažem da zbog toga nisam bila polaskana, s obzirom da i nisam baš cvetala od samopouzdanja.

Malo po malo, počeli smo redovno da se viđamo. Međutim, ispostavilo se da je momak toliko glup da boli glava. Seks je bio super, ali je istovremeno bio i loš. Ne umem to drugačije da objasnim. Volela sam da se seksam s njim zato što je izgledao tako neverovatno i nestvarno, ali sam istovremeno mrzela seks sa njim, jer je bio toliko glup.Rešila sam ipak da ga zadržim kao kres kombinaciju, ali je moje telo jednostavno imalo drugačiji plan. Svaki put kad bismo se seksali dobijala sam gljivičnu infekciju.

Foto: Profimeida
Foto: Profimeida

U početku sam to pripisivala stresu zbog novog okruženja, ispitnih rokova, ali sam nakon nekog vremena počela da se pitam da li moj organizam na ovaj način pokušava da me natera da se rešim tog tipa.Nakon brojnih odlazaka ginekologu, vaginaleta i mazalica rešila sam da stavim tačku na poricanje onoga što je očigledno. Otkačila sam tog super – seksi – ultra glupog tipa i rešila da nabavim drugog jebača od kog neću trpeti posledice po tri dana nakon svakog odnosa…Cela ta zbrka me je navela na razmišljanje: Da li oragnizam zaista može da odbaci neadekvatnog mužjaka, kao kvaran zub, kao strano telo? Ono kao vaš genetski, hormonski, ph i ko zna kakav još spoj je loš i puf… dobiješ infekciju, osip, glavobolju, zubobolju, mučninu… Da li je telo zaista u stanju da napravi tako moćnu sabotažu odnosa sa osobom koja je pogrešna za tebe? Sudeći po stavovima seksperta Lore Bredberi, naše telo zaista može da napravi takvu pobunu.

Šta je to što nas privlači drugoj osobi?

Privlačnost se vrti oko genetike. Radi se o traganju za genima koji će se najbolje uklopiti u našu genetsku strukturu, kako bi iz tog spoja nastalo najzdravije potomstvo.Vremenom je ljudski mozak evoluirao tako da razlikujemo tri nivoa privlačenja: seksualni nagon, ljubav i privrženost. Žene bivaju privučene onim muškarcima koji imaju komplementaran imuni sistem. Međutim, još neki faktori tu igraju važnu ulogu: društvene, lične vrednosti i okruženje.Različiti su razlozi zašto nas neko seksualno uzbuđuje, ali ako naše telo nije zadovoljno našim izborom, ono jednostavno stupa u štrajk. Organizam može odmah početi da odbacuje nekoga, ali šta ako se to desi nakon par meseci ili godina? Da li se može desiti da telo počne da odbacuje nekoga koga je ranije prihvatalo?

Kada ljudima počnu da se razilaze putevi, organizam može toliko daleko da ide da vam ozbiljno naruši zdravlje u svim segmentima. To se obično dešava i pre nego što shvatite da u vašem odnosu postoji problem.Tako sam naišla na slučaj devojke koja je posle svakog odnosa sa svojim dečkom počela da dobija užasne grčeve koji su je terali na povraćanje. U početku je mislila da je trudna, ali kada je saznala da nije, shvatila je da joj je u stvari od njega bukvalno muka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Slična stvar se dogodila i mojoj poznanici: Ona se neko vreme zabavljala sa likom koji je bio baš loša osoba. Ne voli životinje, istresa se na konobare, prznica… ceo paket. Seks je bio fantastičan u početku, ali su onda stvari počele da se menjaju. Kad god bi joj se primakao, njoj bi naprasno bivalo muka. Kad bi do seksa i došlo, osećala se loše. Pomisao na seks sa njim joj je naprasno počeo da izaziva gađenje. Počela je da ga gleda kao nekakvog rođaka, brata, ujaka i pomisao na seks joj je zvučala bolesno, neprirodno. Telo joj je tako poručivalo da beži iz te veze glavom bez obzira…

Ponekad naše telo oseća nešto što tek treba da se pretvori u racionalnu informaciju i čini sve da nas spreči da učinimo ono što smo naumili. I šta sad? Ako je partner odjednom počeo da vam se gadi, ježite se od njegovih dodira i muka vam je od seksa sa njim, zar jednostavno treba baciti sve godine provedene zajedno i sve što ste zajedno gradili i trčati u naručje nekom drugom?

Iako ja nikad ne bih ostala sa nekim čiji dodir u meni izaziva odbojnost i gađenje, Lora Bredberi kaže da, ukoliko vaše telo počne da odbacuje osobu za koju jako verujete da vam je dobar par, postoje stvari koje možete učiniti da se strast ponovo rasplamsa.

Fokusirajte se na vašu vezu, počnite ponovo da pričate o svemu što vam je na umu, počnite češće da izlazite, trudite se da povratite izgubljenu bliskost, prestanite da “donosite posao kući”, podelite neke kućne obaveze… Kada je reč o dugim vezama i brakovima, najbolje je da prvo pokušate da otkrijete pravi uzrok.Ukoliko svi ti pokušaji propadnu, jedino pravo rešenje zaista jeste razlaz. Ukoliko ta osoba nekada jeste bila za vas, sada više nije i tu se ništa ne može učiniti. Krenite svako svojim putem i ne osvrćite se unazad.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(besnopile.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track