TRAJNO REŠENJE ZA PUŠAČE: Rešite se mirisa duvana u stanu i to zauvek
Foto: Profimedia

Spas

TRAJNO REŠENJE ZA PUŠAČE: Rešite se mirisa duvana u stanu i to zauvek

Žena -

Čak i najstrastvenijim pušačima smeta neprijatan miris duvana koji se uvlači u nameštaj, odeću, zidove.

Ovi trikovi zaista deluju, i vaš dom će ponovo biti prijatnog mirisa!

Sirće ili ugalj

U nekoliko činija sipajte malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće uglja i postavite u prostoriju u kojoj se puši. Ako imate decu ili kućne ljubimce, činije odložite na uzvišeno mesto. Ugalj, kao i sirće upijaja i neutrališe neprijatne mirise.

Parfem na sijalici

Pošpricajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj sijalici. Kada se svetlo upali i sijalica ugreje prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem delimično prikriti dim i smrad cigarete.

Prirodne mirisne vrećice za ormar

U slučaju da osetite da su vaši modni detalji poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar, recimo mirisom lavande.

Pesak za mačke

U pepeljaru nasipajte malo običnog ili još bolje mirisnog peska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona

Uveče, pre spavanja posipite sodu bikarbonu po tepihu, garnituri za sedenje i po ivicama prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte usisavačem.

Peškir i sirće

Prvo provetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu nakvastite sirćetom, pa minut, dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebalo bi potpuno da nestane.

Obavezan omekšivač za odeću

Ako osetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite, tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno sa omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track