Najnovije vesti

ZABORAVITE NA KOZMETIČARA: 2 sastojka iz frižidera, 15 minuta i rezultati će vas oduševiti!
Foto: Profimedia

Prirodno i lako

ZABORAVITE NA KOZMETIČARA: 2 sastojka iz frižidera, 15 minuta i rezultati će vas oduševiti!

Žena

Veoma je teško pronaći masku za lice koja će vam u potpunosti odgovarati. Kupovina kozmetičkih proizvoda sa sobom nosi novčane izdatke, a vreme u kome živimo sve manje nam to dozvoljava.

Zbog toga je najbolje pokušati da za svoju kožu pripremite nešto u domaćoj radinosti.

Suva koža lica je nešto što se odmah primeti. Kada vam je koža tela suva, možemo je namazati losuionom, a zatim i prekriti odećom, dok lice ostaje otkriveno.

Naime, suva koža iziskuje svakodnevnu negu jer joj nedostaju sve one materije, a prvenstveno masnoća i vlaga.

Kako proveriti da li je koža lica suva?

Potrebno je da se umijete, pa da nakon toga pričekate desetak minuta. Nemojte brisati lice. Ukoliko koža počne da vas pecka ili svrbi, to znači da ste jedna od mnogobrojnih žena koja ima dehidriranu i suvu kožu.

Nakon što je "dijagnostifikujete", najbolje je da odmah napravite domaću masku za lice, kojom će povratiti strai "sjaj".

Sastojci:

– banana

– kašičica meda

Priprema:

Uzmite jednu zreliju bananu i stavite je u činijicu. Izgnječite je, a zatim dodajte kašičicu meda. Dobro promešajte sastojke i dobićete masu (konzistenciju ćete videti na snimku).

Način upotrebe:

Namažite je na čisto lice i držite je 15 minuta. Nakon toga uobičajeno umijte lice.Masku koristite jednom nedeljno, a ukoliko imate ekstra suvu kožu, ponovite postupak dva ili tri puta nedeljno.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...