NAJTEŽE: Ovo je razlog zbog kog NIKAKO ne možeš da izgubiš tih 5 kilograma viška
Foto: Shutterstock

Dijeta

NAJTEŽE: Ovo je razlog zbog kog NIKAKO ne možeš da izgubiš tih 5 kilograma viška

Žena -

Jedna od još nerešenih svetskih misterija je zašto je toliko teško izgubiti tih poslednjih pet kilograma viška, za razliku od prvih pet. Jedan od mogućih odgovora je zato što je tvoja ciljana težina pet kilograma niža od objektivne. Mnoge žene imaju neralne ciljeve kad je težina u pitanju

Šest znakova da je tvoje telo postiglo svoju idealnu težinu.

Tvoja težina ne oscilira puno - svaka žena koja se redovno vaga zna da zavisno od ciklusa njena težina varira po nekoliko kilograma. Ali kad tvoje telo nađe svoju idealnu težinu broj na vagi je uvek približno isti. Kad u težini postoje velike oscilacije znači da se osoba podvrgava nezdravim režimima mršavljenja, a ti kilogrami se ponovno vraćaju i još se i povećavaju.

Imaš puno energije - kad osoba ima odgovarajući broj kilograma, ima i puno energije. Jer telo ima dovoljno energije za optimalno funkcionisanje. Međutim, kad te i najmanji napor zamara, to je znak da imaš previše ili premalo kilograma, odnosno da si drastično smanjila kalorijski unos.

Jedeš kad si gladna i prestaneš da jedeš kad si sita - Čak i osobe koje se zdravo hrane nekad preteraju s unosom hrane i to je sasvim u redu, ističe nutricionista Mej i kaže da ako slušaš svoje telo većinu vremena, ono će pronaći svoju idealnu težinu i ostati na njoj.

Vežbanje je mnogo više od mršavljenja - jednom kad postigneš svoju idealnu težinu, postaće ti zanimljivo da vidiš šta sve možeš raditi sa svojim telom, koje nove granice možeš doseći, a ne samo koliko kilograma možeš izgubiti.

Zdravlje ti je stabilno - kad imaš težinu koja odgovara tvojoj konstituciji, pritisak ti je niži, imunitet jači i uopšte se osećaš zdravije. Čak i ako misliš da imaš tih pet kilograma viška, verovatno će ti godišnji doktorski pregled pokazati da si dobrog zdravlja.

Jedeš hranu koju voliš - osvestila si da hrana nije samo pogonsko gorivo za telo, nego i nešto u čemu se uživa. A kada je osoba zadovoljna i hrani se zdravo zna da si nekad može priuštiti i sladoled i kolače.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Zadovoljna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track