REŠI SE KALORIJA BEZ PUNO TRUDA: Ubrzaj metabolizam u 5 lakih koraka
Foto: Shutter

Saveti

REŠI SE KALORIJA BEZ PUNO TRUDA: Ubrzaj metabolizam u 5 lakih koraka

Žena -

Ako što pre želite da se rešite šlaufa na stomaku, pratite ovih pet koraka koji će vam pomoći da se pokrenete i ubrzatemetabolizam, kao i da sagorite hrpu kalorija

Poslednji mesec u godini definitivno je razdoblje u kojem jedemo najviše masne i nezdrave hrane, plus alkohol zbog čega se metabolizam neminovno usporava. Ako želite preduhitriti takvo stanje i pritom sebi osigurati uslove da smršavite, rešite se i postojećih šlaufića, tada svakako pratite ovih pet koraka koji će vam pomoći pokrenuti i ubrzati metabolizam, te sagoreti hrpu kalorija.

1. Jedite cele proizvode tokom svakog obroka.

Jedite žitarice, voće i povrće, jer će tvoja usta imati više posla sa žvakanjem, a puno vlakana zahtevaće i više energije prilikom probavljanja. Tako ćeš sagorevanje kalorija povećati za 10 posto.

2. Ne izbegavaj proteine.

Protein takođe zahteva više energije za probavljanje, a istovremeno daje osećaj sitosti.

3. Pokreni se.

Pre svakog obroka ili međuobroka napravi 20 do 50 sklekova (zavisno o tvojoj fizičkoj spremi). Takvi kratki treninzi pomoći će ti da sagoriš i do 200 kalorija tokom celog dana, a čisti mišići otopiće masnoće.

4. Pij zeleni čaj ili vodu.

Zeleni čaj sadrži antioksidans koji metabolizam ubrzava za 4 posto (oko 80 kalorija dnevno). Ako ne voliš ovaj zdravi napitak, pij puno vode kako bi se izbegla dehidraciju koja će usporiti metabolizam.

5. Odmori se.

Stres usporava metabolizam, pa se pobrini da tokom napornog dana uvek imaš dovoljno stanki. Za vreme pauze ustani i pleši uz omiljenu pesmu, prošetaj po kvartu ili napravi nekoliko joga pokreta.

(Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track