SAD MOŽETE DA SE BAŠ OPUSTITE ZA NOVAKA: Evo kako da se ne ugojite za VREME PRAZNIKA
Foto: Shutterstock

Istraživanje

SAD MOŽETE DA SE BAŠ OPUSTITE ZA NOVAKA: Evo kako da se ne ugojite za VREME PRAZNIKA

Žena -

Ko može odoleti svoj toj hrani tokom praznika? Slave, novogodišnje veče, Božić,...toliko prilika i toliko puno divno spremljnih jela.

Ono što nas osim sjajnog raspoloženja i možda malo umora čeka nakon toga jesu kilogrami. Međutim, to ne mora biti tako jer su naučnici utvrdili kako da jedemo ono što volimo i ne ugojimo se, kada je praznični period u pitanju.

Ne čudi što su vršena istraživanja oko toga kako uživati u hrani tokom praznika i ne dobiti višak kilograma!

To zanima svaku ženu, kao i muškarca!

Istraživanje je vršeno na mladim ženama između 21 i 26 godina. Nedelju dana su u organizam unosile 30 odsto više kalorija nego inače, što je otprilike jednako onome koliko za vreme praznika jedemo. Istraživači su merili masno tkivo kao i nivo šećera u krvi pre i posle.

Ono što je povezivalo ove mladne žene jeste činjenica da su redovni vežbači, dakle vežbaju barem 3 puta nedeljno. Rezultati su neverovatni! Iako su jele mnogo više nego inače, rezulati su ostali apsolutno isti.

Istraživači su došli do zaključka da oni koji redovno vežbaju mogu suzbiti efekte prejedanje - barem onog koji traje nedelju dana. Ovo nikako ne znači da se možete prejedati svakodnevno jer vam od vežbanja nema mnogo pomoći.

Međutim, i te kako znači da ukoliko vežbate barem tog meseca kada su praznici postoje velike šanse da se ugojite.

Vežbači - opušteno! Vi koji ne vežbate - upišite se na trening! Naravno, sve ovo ukoliko volite da jedete, a ne želite višak kilograma.

Stvar ukusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track