Tajna savršene frizure Melanije Tramp
Foto: Shutterstock

Prvu damu Amerike svi hvale zbog prelepe kose

Tajna savršene frizure Melanije Tramp

Žena -

Stepenasto ošišana kosa sa svetlim pramenovima oko lica zaslužna je za prirodan izgled prelepe supruge Donalda Trampa

Nova prva dama Amerike Melanija Tramp (46), gde god da se pojavi, oduševljava izgledom i stilom, a ništa manje od nje ne očekujemo ni kada je reč o frizuri.Njena savršeno isfenirana kosa dobila je brojne pohvale, a ako je suditi po rečima njenog ličnog frizera, Izraelca Mordekaja Alvova, koji je sređuje za sve važne prilike, mogla bi da postane i njen zaštitni znak. A evo šta sve ona čini za lepotu svojih vlasi.

Uopšte nije zahtevna

- Iako u svom penthausu u srcu Njujorka ima i frizerski salon, Melanija se najradije sprema u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, a frizuru često dovršavamo i tokom putovanja. Ona me je oduševila na prvi pogled, od momenta kada mi je prvi put otvorila vrata svog doma u kućnom ogrtaču, potpuno bez šminke i s peškirom na glavi - kaže Alvov.

Nakon mnogobrojnih naslovnih strana, zabava, događaja i televizijskih intervjua, isprobali su različite stilove.- Melaniji, zahvaljujući visokim jagodičnim kostima, dugačkom vratu i istočnoevropskoj lepoti, najbolje stoje frizure kasnih šezdesetih godina s dozom modernog. Oboje volimo izgled glumica Sofije Loren, Brižit Bardo i Katrin Denev, pa nam crnobeli filmovi često posluže kao inspiracija. Veoma je važno da Melanijina frizura ne izgleda kao da je upravo izašla iz salona. U nesavršenosti zaista ima nešto predivno - kaže frizer.

Nakon pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima i iznenadne potrebe za Melanijinim svakodnevnim pojavljivanjem u javnosti, Alvov kaže da je trebalo osmisliti prepoznatljiv izgled prve dame.- Kada si ljudima relativno nov i kada se nađeš pod kritičkim okom javnosti, moraš da izgledaš besprekorno, ali nikako uštogljeno. Frizura ne sme da bude uvek ista, ali mora da bude prepoznatljiva i da se mnogo ne eksperimentiše s njom - kaže Alvov.Samo prirodni preparati

Ovaj izraelski frizer koristi potpuno prirodne preparate, koje Melanija obožava jer sadrže prirodne, organske sastojke bez alkohola, pa ne štete kosi i ne nadražuju kožu.

- Ona insistira da joj kosa bude što bliža prirodnoj boji, a preko toga joj izvučem nekoliko svetlijih pramenova u predelu oko lica. Ošišana je blago stepenasto jer tako kosa lepše pada. Svaku njenu frizuru započinjem pranjem šamponom bez parabena i dobrim regeneratorom, koji sjajno miriše, daje dodatan sjaj i štiti vlasi od toplote. Nakon toga nanesem četiri kuglice pene, koje umasiram u teme da bi se dobio volumen. Posle toga je isfeniram i nanesem vrlo malo laka, koji ujedno daje i sjaj. A kad želimo glamurozniju frizuru, napravim joj neobaveznu punđu, i to je to - objasnio je Alvov proces nastajanja postojane frizure lepe Melanije.E.K.

Bonus video

Čudesna sudbina Melanije Tramp: Od devojčurka iz Slovenije do prve dame Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track