ISKUSTVO ZLATA VREDNO: Stavljala sam FOLIJU na stopala pred spavanje, evo šta mi se desilo!
Foto: Profimedia

Ima efekta

ISKUSTVO ZLATA VREDNO: Stavljala sam FOLIJU na stopala pred spavanje, evo šta mi se desilo!

Žena -

Čuli ste možda za onu bapsku foru da zavijete stopala u foliju na dva sata kad ste prehlađeni, i to će vam magično izležiti rehladu? E, pa, ovo nije to. Ovo zapravo ima efekta.

Reč jeo triku na koji sam slučajno naletela pre desetak dana, a koji garantuje negovana, nežna i meka stopala preko noći. Zašto baš aluminijumska folija, pitate se? Zašto se ne stavljaju obične kese ili ona providna, prijanjajuća? Pa, iz istog razloga iz kog je ljudi masovno stavljaju u obuću - jer održava toplotu bolje od bilo čega drugog što možete da nađete u kući. Na taj način će vam koža stopala tokom noći biti zagrejana, pore će ostati otvorene i ono što stavite na kožu ispod folije će bolje da se upije.

A u tome što je ispod folije se zapravo i krije caka. Jer, tu ide čuveno kokosovo ulje, poznatije kao božju dar za suvu, ispucalu kožu i kosu.

Potrebno vam je:

Aluminijumska folija

Kokosovo ulje

Eterično ulje

Postupak je jednostavan:

Pomešajte malo kokosovog ulja sa omiljenim eteričnim uljem pa to nanesite na čista stopala. Nema potrebe da utrljavate niti da čekate da se ulje upije već jednostavno odmah stopala zamotajte u obilnu količinu folije.

Sve što vam sad preostaje jeste da obujete deblje čarape preko folije i legnete na spavanje. Ulje će da deluje tokom cele noći i stopala će vam, kako mnogi kažu, uutru da budu savršeno nežna, a pete kao da nikad nisu ni bile ispicale.

Bila sam baš uzbuđena ujutru kad sam skidala foliju da vidim rezultate, jer je muka sa suvim petama nešto što me prati već godinama. Mnogo više uzbuđena nego što bi iko trebalo da bude prema (sopstvenim!) stopalima. Ali, nisam se razočarala!

Koža na petama zaista jeste mnooogo mekša, izgleda zdravije, na dodir je glatka i na oko lepša. Naravno, nije mi preko noći ovaj trik sredio sve probleme sa stopalima (na primer, imam neke jako uporne žuljeve) ali nakon treće večeri sam primetila da čak i nokti izgledaju lepše - a nisam imala pojma da će ovo i na njih delovati.

(Noizz/Lj.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track