DA LI STE PRVO, ZADNJE ILI JEDINO DETE U PORODICI? Evo šta to znači za vaš LJUBAVNI ŽIVOT!
Foto: Profimedia

Iznenadićete se

DA LI STE PRVO, ZADNJE ILI JEDINO DETE U PORODICI? Evo šta to znači za vaš LJUBAVNI ŽIVOT!

Žena -

Jeste li prvorođeno dete u porodici i ili ste pak posljednji od nekoliko u nizu? Odgovor na ovo pitanje možda ne može predvideti u kojem će se smeru razvijati vaš ljubavni život, no, ako je verovati psihologu Lindi Bler, položaj u porodici zapravo govori puno o vašem karakteru

Bler je napisala knjigu na temu Redosled rođenja: "Šta vaš položaj u porodici stvarno govori vašem karakteru" i u njoj iznela kako poredak u porodici može uticati na način na koji kasnije, kao odrasla osoba, dajete i primate ljubav u vašem životu.

Tako navodi da su prvorođena odnosno najstarija deca marljiva, organizovana i odgovorna ali i empatična i puna brige za ljude oko sebe. U ljubavnim vezama to ih često dovodi do preterane samokritičnosti - prenosi njene tvrdnje Huffington Post.

Ukoliko ste srednje dete, trebali biste biti rođeni 'mirovnjak' i izvrsno postizati kompromise. Ta su deca podložna padanju pod tuđi uticaj i iako su svesni svojih sposobnosti, vrlo često nisu sigurni što žele od života, što ih može zbunjivati i u ljubavi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kod najmlađeg deteta vidljiva je, smatra Blerova, potreba za pažnjom. Ipak, ljudi vole biti u njihovom društvu jer su veliki šarmeri, zaigrani, spontani i nije im strano ponekad rizikovati.

Stručnjak za roditeljstvo Majk Gros naglašava da najmlađa deca često kroz život očekuju da drugi umjesto njih donose odluke, pa ih partneri mogu doživeti kao pomalo površne ljude.

Deca jedinci odrastajući bez braće i sestara uvek su, razumljivo, bila u središtu pažnje. Konvencionalna, odgovorna i pouzdana, ova deca zbog stalne pažnje na koju su navikli mogu biti izuzetno zahtevni u ljubavi. Gros smatra kako u romantičnim odnosima upravo oni mogu biti ti koji će najteže ostvariti stabilnost.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track