KUĆA ĆE ZABLISTATI: 10 stvari u svom domu možete očistiti ČETKICOM ZA ZUBE!
Foto: Profimedia

Detaljno

KUĆA ĆE ZABLISTATI: 10 stvari u svom domu možete očistiti ČETKICOM ZA ZUBE!

Žena -

Kada kupite novu četkicu za zube, nemojte staru četkicu baciti jer vam može odlično poslužiti pri čišćenju raznih stvari u vašem domu.

Proverite koliko zapravo upotreba četkice za zube može biti svestrana i šta sve možete njom očistiti.

1. Šporet

Zbog svoje hrapavosti i veličine četkica za zube idealna je za čišćenje tvrdoglave prljavštine koja se skuplja na šporetu. Na četkicu stavite malo tečnosti za pranje posuđa i pomoću kružnih pokreta odstranite nakupljenu prljavštinu. Ne zaboravite nakon toga vlažnom krpom obrisati šporet.

Shutterstock
Shutterstock

2. Fuge

Taloga koji nastaje u fugama između pločica možete se rešiti tako što ćete pomešati izbeljivač i vodu. Zatim u to uronite četkicu za zube i ribajte fuge dok ne vrate svoj prvobitni izgled.

3. Slavina

Na bazi slavine rastu plesni i bakterije. Kako biste ih temeljito uklonili sve što vam je potrebno jest četkica na kojoj je sapun pomiješan s vodom.

Profimedia
Profimedia

4. Tepih

Četkica za zube odličan je alat pri uklanjaju mrlja sa tepiha. Na taj deo tepiha nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja i kružnim pokretima četkicom stvarajte pritisak na mrlju sve dok promene na tepihu ne budu vidljive i nastavite istom metodom dokle god mrlja u potpunosti ne nestane.

5. Tastatura

Tipično je da su tastature od računara prašnjave i da čak sadrže i mrvice hrane ili druge čestice. Za čišćenje takvog područja mekanom i suvom četkicom za zube nećete pogrešiti.

6. Frižider

Četkicu za zube možete iskoristiti prilikom čišćenja onih delova polica u frižideru koje ne možete temeljno oprati na drugačiji način i do kojih teško možete doseći.

Profimedia
Profimedia

7. Rende

Da biste što lakše oprali rende nakon korišćenja prvo ga očistite četkicom za zube. Naime, četkicom ćete lakše dopreti do nekih praznina u kojima se nakon korišćenja i dalje nalaze ostaci hrane.

8. Ventilator

Pre nego što započnete sa čišćenjem obavezno isključite ventilator. Nežno koristite suvu četkicu za zube kako biste uklonili nakupljenu prašinu.

Printscreen/Youtube
Printscreen/Youtube

9. Zid

Ako imate decu koja umesto šaranja bojicama po papiru više vole crtati po zidovima ne brinite jer nećete morati ponovnofarbati zidove. Dovoljno je da na četkicu za zube nanesete penu za brijanje ili pastu za zube i tako ispolirate mrlje od bojica. Nakon toga tu površinu obrišite papirnim ubrusom.

10. Odvod

Odvodi i rubovi sudopera na kuhinjskom elementu savršeni su za nakupljanje razne prljavštine stoga je važno da ih često čistite. Najbolja opcija definitivno je čišćenje četkicom za zube jer upravo ona može doprieti do tih mesta te ih temeljno očistiti.

zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track