(FOTO) DINJINA ČESTITKA ZA 8. MART UZDRMALA INTERNET: Ovo svaka žena MORA DA ZNA!
Foto: Printskrin/Fejsbuk

Svaka čast!

(FOTO) DINJINA ČESTITKA ZA 8. MART UZDRMALA INTERNET: Ovo svaka žena MORA DA ZNA!

Žena -

Dinja Silađev svojim svakodnevnim postovima tera ljude na razmišaljenje. Ona na Instagramu ima preko 92.000 pratilaca, dok je na Fejsbuku podržava preko 27.000 ljudi.

Za kratko vreme je postala veoma popularna na društvenim mrežama, a poslednjim postom povodom praznika 8. mart, uspela je da uzdrma internet. Ona je objasnila koja su prava žena.

Prenosimo njen post:Da sve imate priliku i pravo za svoju karijeru i svoj novac, da imate uslove da zaradite svoj stan svojim znanjem i sposobnostima a ne pičkom guzicom sisama i ustima.Da imate pravo da se oblačite normalno, a da ne morate da mlatite sisama okolo da bi vas smatrali interesantnom osobom.Da imate pravo da budete ljute, a da neko ne konstatuje da je to zato što niste primile kurac.Da imate pravo da rađate kada želite, a ne kada morate i da imate pravo da ne rađate ako ne želite.Da imate pravo da nosite garderobu kakvu volite, a da vam ne govore ispala ti sisa i da imate pravo da vaspitate ćerke da ne doživljavaju sebe kao sisu dupe selfi i usta, da imate pravo da volite i budete lepe, a da to ne podrazumeva da izgledate kao ulaznica za javnu kuću i da imate pravo da izgledate kao ulaznica za javnu kuću, a da to ne koristite kao ulaznicu.

Da imate pravo da ne želite da budete lepe i da ne želite fokus na izgled.Da imate pravo da ne kuvate i ne budete kućna pomoćnica ukućanima.Da imate pravo da ne budete seks objekat i seks bomba.Da imate pravo da govorite ono što mislite.Da imate pravo da odete od osobe koja vas omalovažava, vređa, ponižava ili tuče.Da imate pravo da prepoznate i među muškarcima i među ženama osobe koje manipulišu ženskim telom da bi dobili bilo kakvu korist.Da imate pravo da ne budete fokusirane na muški rod niti da budete potvrđene od muškarca, da imate pravo da postojite, a da niste ničiji ukras, status, simbol, nagrada, majka, igračka.Da imate pravo da primetite da nasilje i zlostavljanje i nevaspitanje postoji kod oba pola i da ga ne tolerišete ni u kući ni na poslu.Da imate pravo da volite sebe.Da imate pravo da volite.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta zapravo dame žele da dobiju za 8. mart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track