SRCE I MOZAK SU VAM U OKRŠAJU: Samo zato što radite LOŠE stvari, ne znači da ste loša OSOBA!
Foto: Profimedia

Neke greške se godinama ponavljaju

SRCE I MOZAK SU VAM U OKRŠAJU: Samo zato što radite LOŠE stvari, ne znači da ste loša OSOBA!

Žena -

Da, jesi zabrljala si. Napravila si greške, možda iste greške koje činiš godinama.

Boriš se sa lošim navikama, sa pogrešnim ljudima. Uvek biraš stvari koje treba da ostaviš na miru. Tražiš svađe gde ne bi trebalo. Tvoje srce i mozak su uvek u nekom okršaju. I na kraju završiš sa modricama.

Radiš loše stvari, ali ti nisi loša osoba.

Kažeš da ćeš u teretanu, ali umesto odlaska radije pojedeš celu picu sama. Nekome trebaš, ali ti si odjednom nedostupna. Napišeš onom ne tako opakom frajeru poruku, jer se bojiš da spavaš sama. Barmen iz obližnjeg kafića zna gotovo sve o tebi.

Plačeš nad situacijama koje su se davno dogodile.

Ubijaš samu sebe zbog svega što si činila u prošlosti. Prošlost je uvek kraj tebe. Smatraš da zbog prošlosti ne zaslužuješ sreću. Trenutno plivaš u samogađenju za stvari koje ne možeš promeniti.

Samo zato što si učinila loše stvari, ne znači da si loša osoba.

Da ne spominjem, loše je subjektivno. Nešto što ti smatraš da je loše, možda nije loše za nekog drugog. Zapamti, zabrljati, činiti greške, sve to samo znači da si čovek. Ti si ljudsko biće koje je nesavršeno. Molim te utuvi to sebi u glavu. Bez obzira na sve što si činila ili činiš, ti i dalje zaslužuješ ljubav i zdravlje i zadovoljstvo i sreću i obilje na svim područjima života.

Dozvoljeno ti je da se uzdigneš iznad svega što smatraš da je loše.

Prošlost je deo tebe, ali samo je ti nosiš i dalje u sebi. Ostavi je tamo gde joj je mesto. Dozvoljeno ti je da rasteš. Nauči nešto iz svih svojih neuspeha. Loše stvari ne negiraju sve što ono dobro u tebi. I zapamti, postoji toliko dobra u tebi. Čak i ako to još sada ne vidiš.

zdravaisretna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track